استخدام معلمان از طریق ماده ۲۸ ادامه خواهد داشت

دسته ها: اخبار آموزش و پرورش اخبار

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه تلخ‌ترین بی‌عدالتی در حوزه آموزش است، گفت: جذب معلمان از طریق ماده ۲۸ ادامه خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: دنیا به سمت آموزش مجازی رفت و 67 درصد معلمان در تمام دنیا برای نخستین بار آموزش مجازی را تجربه کردند. در ایران تا 70 درصد کار به وسیله آموزش مجازی قابل حل است اما ما متعهد به آموزش تمام دانش‌آموزان هستیم بنابراین تاکید ما بر آموزش حضوری بود چون در آموزش مجازی بخشی از  رسالت آموزشی را انجام می‌دهیم و بخشی از آن از جمله تقویت ظرفیتهای روانی و اجتماعی دانش‌آموزان انجام نمی‌شود.

اگر فرصتی پیش بیاید آموزش حضوری را دنبال می‌کنیم

وی افزود: تابع تصمیمات ستاد ملی کرونا هستیم بنابراین با محدودیت‌هایی مواجه شدیم حتی پیش‌بینی کرده بودیم جمعیت کلاس‌های درس را یک سوم کاهش دهیم و با رعایت فاصله اجتماعی کلاس‌های درس برگزار شود، یکی از دلایل اصرار ما به فعالیت حضوری مدارس این بود که سال گذشته یک سوم پایانی سال را از طریق آموزش مجازی گذراندیم و معلمان و دانش‌آموزان یکدیگر را می‌شناختند بنابراین تاکید داشتیم که در سال تحصیلی جدید اصل بر حضور در مدارس است و هم اکنون هم اگر فرصتی پیش بیاید آموزش حضوری را دنبال می‌کنیم.

بازگشایی مدارس تاثیر چندانی بر کرونا ندارد

وزیر آموزش و پرورش گفت: بررسیهای جهانی نشان می‌دهد بازگشایی مدارس با رعایت فاصله اجتماعی تاثیر چندانی در افزایش کرونا نداشته است چرا که مراقبت در مدارس کمتر از مراقبت در خانه نیست و برخی دانش‌آموزان زمانی که مدارس تعطیل هستند در کوچه‌ها با یکدیگر بازی می‌کنند ولی باز هم تابع سیاست‌های ستاد ملی کرونا هستیم.

حاجی میرزایی با اشاره به اینکه 70 درصد جمعیت دانش‌آموزان تحت پوشش آموزش مجازی هستند، عنوان کرد: برای 30 درصد دانش‌آموزان که از آموزش مجازی محروم هستند، آموزش تلویزیونی پیش‌بینی شده است و شبکه‌هایی برای این کار اختصاص یافته که بالاترین ضریب پوشش را دارند و پوشش آنها بالای 97 درصد است.

وی مطرح کرد: یکی از مشکلات آموزش تلویزیون این است که آموزش‌ها تعاملی نیست یعنی آموزش عرضه می‌شود اما متوجه نمی‌شویم دانش‌آموز آن را دریافت کرده یا اینکه سوال دارد یا خیر بنابراین پیش‌بینی کردیم این دانش آموزان هر دو هفته یکبار به مدرسه بیایند و اشکالات را از معلم بپرسند.

به ستاد ملی کرونا گفتم مدرسه نباید تعطیل شود

حاجی میرزایی ادامه داد: اگر دانش‌آموزی به هیچ کدام از روش‌ها دسترسی نداشته باشد از بستههای خودآموز آموزشی برای آنها استفاده میکنیم هدف ما این است که هیچ دانش‌آموزی از آموزش محروم نشود. به ستاد ملی کرونا گفتم حتی اگر اجازه نمی‌دهیم دانش آموزان به مدرسه بیایند اما مدرسه نباید تعطیل شود و مدیر و کادر اجرایی باید حضور یابند تا حلقه اتصال برقرار باشد و کنترل کنند که هیچ دانش‌آموزی از آموزش محروم نمانده است از سوی دیگر درگیر شدن خانواده‌ها با تعلیم و تربیت فرزندانشان یکی از نتایج مثبت کرونا است.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه از عملکردمان راضی نیستیم و دائم نیازمند تلاش بیشتر هستیم، متذکر شد: با پدیده‌ای مواجه شدیم که ده‌ها سال کاری را که انجام می‌دادیم تغییر داده و وارد فضای جدیدی شدیم بنابراین تجربه ما کمتر از 6 ماه است اما عملکرد کشور در موضوع آموزش با کرونا قابل مقایسه با دنیا است.

 تلخترین بی‌عدالتی در حوزه آموزش است

حاجی میرزایی درباره عدالت آموزشی بیان کرد: شاید یکی از تلخ‌ترین بی‌عدالتی‌ها در دسترسی به فرصت‌های آموزشی باشد و منشاء بسیاری از بی عدالتیهایی که بعدها در زندگی آشکار می‌شود این موضوع است بنابراین باید همه دانش‌آموزان را در معرض آموزش‌ قرار دهیم که این هدف تحقق یافته است به گونه‌ای که 1.2 درصد بازماندگان از تحصیل به دلیل عدم دسترسی به مدرسه بازمانده‌اند، پنج هزار مدرسه با 5  نفر دانش‌آموز داریم.

وی گفت: گام دوم باید دسترسی به آموزش با کیفیت باشد کیفیت آموزش در سراسر کشور یکسان توزیع نشده است و معلمان با تجربه در مناطق شهری و معلمان کم تجربه در مناطق محروم حضور دارند.

وزیر آموزش و پرورش افزود: همه دانش‌آموزان صرف نظر از منطقه زندگی باید از آموزش با کیفیت برخوردار شوند امسال به دلیل کرونا این امکان فراهم شده تا تدریس بهترین معلمان را در اختیار تمام مناطق کشور به صورت آنلاین و آفلاین قرار دهیم و از نظر سطح تحصیلی فرصت یکسانی برای دانش آموزان فراهم شود.

بودجه نوسازی مدارس 4 برابر شده است

وی درباره عملکرد دولت در مدرسه سازی گفت: بودجه سازمان نوسازی مدارس در دولت تدبیر و امید بیش از 4 برابر شده است امسال 2800 میلیارد تومان اعتبارات دولتی و 3300 میلیارد تومان از مشارکت دولت با خیران تامین شده است همچنین بودجه آموزش و پرورش چهار برابر شده است.

با کرونا و بدون کرونا کاهشی در هزینه‌ها ایجاد نشده است

وزیر آموزش و پرورش افزود: بیش از 99 درصد بودجه آموزش و پرورش صرف حقوق میشود و ماهیت پرسنلی دارد و با کرونا و بدون کرونا کاهشی در هزینهها ایجاد نشده است.

وی با اشاره به اینکه مسیر جذب نیرو از طریق دانشگاه فرهنگیان است که از طریق کنکور و ماده 28 خواهد بود، ادامه داد: امسال از طریق کنکور 20 هزار نیرو جذب کردیم و 28 هزار نفر نیز از فارغ التحصیلان سایر دانشگاه‌ها از طریق استخدام جذب می‌شوند.

آموزش و پرورش تا سال 1404 به تعادل نیروی انسانی می‌رسد

حاجی میرزایی درباره استخدام معلمان مدارس غیر دولتی اظهار کرد: ما متعهد به استخدام معلمان مدارس غیر دولتی نیستیم و آنها می‌توانند از مسیر قانونی برای استخدام شرکت کنند تا سال 1404 در بحث نیروی انسانی آموزش و پرورش به تعادل می‌رسیم امسال 197 هزار کمبود معلم برای رفتن به کلاس درس داشتیم که 33 هزار نفر از طریق ماده 28 و 20 هزار نفر از طریق دانشگاه فرهنگیان و 25 هزار نفر با تبدیل وضعیت معلمان حق التدریس جذب شدند و اگر بخواهیم نیروهای حق التدریس را که بیش از 80 هزار نفر هستند رها کنیم و نیروی جدید از طریق دانشگاه فرهنگیان جذب کنیم تعهد ما در برابر آنها زمین می‌ماند و باید آنها را تا پایان برنامه ششم توسعه استخدام کنیم و بعد هر چقدر کمبود نیرو داشتیم از طریق ماده 28 و دانشجو معلمان جذب کنیم.

جذب معلم از طریق ماده 28 ادامه خواهد داشت

وی با اشاره به اینکه در دانشگاه فرهنگیان اولویت نخست ما افزایش کیفیت است، عنوان کرد: معتقد به تامین معلم توانمند و با کیفیت هستیم این همه دانشگاه در کشور وجود دارد که نیرو تربیت می‌کنند بنابراین دانشگاه مخصوص ایجاد کردیم تا معلم با کیفیت تربیت کند و متناسب با نیاز این دانشگاه را توسعه کمی می‌دهیم. جذب نیرو از طریق ماده 28 جزو اساسنامه دانشگاه فرهنگیان است و حتماً ادامه دارد.

وزیر آموزش و پرورش درباره سند تحول بنیادین مطرح کرد: یکی از مهمترین محورهای سند تحول بنیادین انتقال از حافظه محوری به سمت مهارت محوری و تقویت تفکر و استدلال دانش‌آموزان است این ماموریت متوجه سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی است و متعهد شدند تا پایان امسال الگوی تدوین بسته‌های یادگیری که در سند تحول به جای کتاب از آنها یاد شده است را ارائه کنند و باید به تصویب شورای عالی آموزش و پرورش پرورش برسد.

جای خالی ارزشیابی در نظام آموزشی

وی در برنامه مدرسه تلویزیونی ایران گفت : محتوا را معلم باید آموزش بدهد و دانشگاه فرهنگیان مسئول تربیت معلمان است. نظام آموزشی که محتوای یادگیری را آموزش میدهد باید ارزشیابی شود و نیازمند بخش سنجش و ارزشیابی است شاید یکی از اشکالاتی که مانع پیشرفت نظام آموزشی کشور می‌شود نبود نظام ارزشیابی به عنوان مغناطیس نظام آموزشی است که میزان دستیابی به اهداف را ارزیابی می‌کند هم اکنون در انتهای مسیر کنکور را داریم که مهارت تست‌زنی دانش‌آموزان را می‌سنجد و سایر موارد مانند اخلاق و فضیلت و توانایی‌های آنها را نمی سنجد.

حاجی میرزایی مطرح کرد: کنکور از زمانی حذف میشود که محتوای آموزشی ارائه شده فراتر از حافظه محوری باشد و به جنبه‌های اجتماعی، مهارتها و توانایی حل مسئله دانش آموزان مرتبط باشد و نظام سنجشی درست کنیم که آن را بسنجد.

وی گفت: زیرنظامهای سند تحول بنیادین و همسو سازی کتاب‌های درسی با سند انجام شده است اما این موارد سند را به کف مدرسه نبرده است امسال 25 بسته تحولی طراحی کردیم تا نتایج آن را در کف مدرسه ببینیم.

اخبار آموزش و پرورش اخبار