برگزاری دوره تکمیلی تخصصی علوم آزمایشگاهی در راستای اجرای قانون است

دسته ها: اخبار دانشگاهی و استخدامی اخبار

برگزاری دوره تکمیلی تخصصی علوم آزمایشگاهی در راستای اجرای قانون است

معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به تکلیف قانونی وزارت بهداشت برای برگزاری دوره تکمیلی تخصصی علوم آزمایشگاهی و توانمندسازی دانش آموختگان دوره های تخصصی این رشته گفت: برگزاری این دوره ها در راستای اجرای قانون نحوه اداره آزمایشگاه های کشور است و مسلما زمینه ارتقای کیفیت خدمات در حوزه علوم آزمایشگاهی را فراهم می کند.
به گزارش روز جمعه ایرنا از پایگاه خبری وزارت بهداشت (وبدا)، باقر لاریجانی با تاکید لزوم ارائه خدمات سلامت توسط افراد توانمند و صاحب صلاحیت، افزود: افرادی که در یکی از رشته های علوم آزمایشگاهی بالینی دارای دکترای تخصصی (PhD) و یا تخصص بوده و پس از فراغت از تحصیل دارای حداقل چهار سال سابقه کار در رشته تخصصی خود باشند، مجاز خواهند بود در صورت قبولی در آزمون کتبی و مصاحبه وارد دوره تکمیلی شوند.
وی ادامه داد: در حال حاضر امکان تصدی مسئولیت فنی آزمایشگاه تشخیص طبی با مشارکت سه نفر از دارندگان مدارک دکترای تخصصی (PhD) و یا تخصص علوم آزمایشگاهی وجود دارد، و به طور مسلم این افراد پس از قبولی در آزمون و طی دوره تکمیلی در نظر گرفته شده با توانمندی علمی بهتر و بالاتری به ارائه خدمات مورد نظر مشغول می شوند.
معاون آموزشی وزیر بهداشت با اشاره به قانون نحوه اداره آزمایشگاه های کشور، گفت: بر اساس این قانون وزارت بهداشت موظف شده تا توانمندی های افرادی که می خواهند در حیطه های تخصصی این رشته فعالیت داشته باشند را با برگزاری دوره های تکمیلی و تخصصی ارتقا دهد.
لاریجانی گفت: طبق قانون یاد شده، وزارت بهداشت مکلف است تا شرایط برگزاری دوره تکمیلی تخصصی علوم آزمایشگاهی را تدوین و طی آیین نامه ای به دانشگاه های علوم پزشکی کشور ابلاغ کند که این آیین نامه در سال های گذشته بارها با توجه به نیازهای روز نظام سلامت بازبینی و به دانشگاه های علوم پزشکی ابلاغ شده است.
وی یادآور شد: اجرای قانون مورد اشاره از سوی نهادهای مختلف نظارتی کشور مورد پیگیری و تاکید است و بر این مبنا برای رسیدن به اجماع و جلب نظر تمامی گروه های مرتبط با این قانون در بازبینی جدید آیین نامه اجرای دوره تکمیلی تخصصی علوم آزمایشگاهی از افراد صاحب نظر در رشته های مختلف از قبیل پاتولوژی و علوم آزمایشگاهی به عنوان نماینده گروه های مختلف نظرسنجی به عمل آمد و با اعمال این نظرات در حال برنامه ریزی برای اجرای قانون هستیم.
معاون آموزشی وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه برگزاری این دوره می تواند نیاز کشور به افراد مناسب برای مسئولیت آزمایشگاه ها را در شبکه ارائه خدمات سلامت کشور برطرف کند، گفت: افراد واجد شرایط مشخص شده در قانون می توانند در صورت قبولی در آزمون ورودی و گذراندن دروس تئوری و عملی در طی دوره تخصصی که توسط دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی و شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی تعیین می شود، به ارائه خدمات در حیطه های مشخص شده بپردازند.
لاریجانی تربیت نیروی انسانی کیفی و توانمند را یکی از اهداف مهم حوزه آموزش وزارت بهداشت برشمرد و افزود: در این راستا برنامه های تحول و نوآوری تدوین شده و در سطح کشور در دست اجرا است.
وی با تاکید بر اینکه ارتقای توانمندی های علمی ارائه کنندگان خدمات سلامت از اولویت های وزارت بهداشت است، افزود: در برنامه تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی، ارتقای توانمندی های علمی و مهارتی دانش آموختگان رشته های علوم پزشکی یکی از اهدافی است که پیگیری می شود.
لاریجانی ادامه داد: ما ملزم هستیم با توجه به نیازهای کشور توانمندی افراد را در زمینه های مختلف گسترش دهیم و این امر یکی از ارکان پاسخگویی در نظام سلامت است.

اخبار دانشگاهی و استخدامی اخبار