دانشگاههایی که بیشترین و کمترین مجوز رشته را از وزارت علوم گرفتند

دسته ها: اخبار دانشگاهی و استخدامی اخبار

دانشگاههایی که بیشترین و کمترین مجوز رشته را از وزارت علوم گرفتند

براساس اعلام وزارت علوم طی سال های ۹۲ تا ۹۵ از سوی دفتر گسترش مجوز راه اندازی ۲۰ هزار و ۵۲۷ رشته محل برای تمامی زیرنظام های آموزش عالی اعطا شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر شورای گسترش آموزش عالی در مجموع مجوز راه اندازی ۴ هزار و ۶۰۹ رشته محل در سال ۹۲، تعداد ۳ هزار و ۵۰۸ رشته محل در سال ۹۳، تعداد ۳ هزار و ۷۱۴ رشته محل در سال ۹۴ و تعداد ۸ هزار و ۹۶۹ رشته محل  را در سال ۹۵ به تمامی زیرنظام های خود اعطا کرده است.

طبق اعلام وزارت علوم طی سال های ۹۲ تا ۹۵ به دانشگاه های وابسته به وزارت علوم مجوز راه اندازی ۲ هزار و ۷۲۲ رشته محل، به دانشگاه پیام نور مجوز راه اندازی ۹۳۴ رشته محل، دانشگاه علمی کاربردی هزار و ۷۸۰ رشته محل، دانشگاه فنی و حرفه ای ۲۵۴ رشته محل، دانشگاه های غیر انتفاعی و غیر دولتی ۵ هزار و ۱۸۱ رشته محل و دانشگاه آزاد تعداد ۸ هزار و ۹۸۵ رشته محل اعطا شده است.

کدام زیر نظام ها بیشترین و کمترین رشته محل ها را دریافت کردند

دانشگاه آزاد جز زیر نظام هایی است که بیشترین حجم مجوز راه اندازی رشته محل های جدید را از شورای گسترش وزارت علوم دریافت کرده است به نحوی که مجوزهای ایجاد رشته محل های جدید این دانشگاه در سال ۹۲ تعداد ۸۷۵ مورد بوده است و این رقم در سال ۹۵ به ۵ هزار و ۶۰۹ مورد افزایش یافته است.

دانشگاه های پیام نور، علمی کاربردی و فنی و حرفه ای از جمله زیرنظام های آموزش عالی بوده اند که طی سال های ۹۲ تا ۹۵ روند صعودی برای دریافت مجوز رشته محل های جدید را کسب کرده اند.

براساس آمار موجود دانشگاه های وابسته به وزارت علوم، دستگاه های اجرایی و موسسات پژوهشی مراکزی هستند که طی سال های گذشته شاهد روند نزولی در دریافت مجوز راه اندازی رشته بوده اند.

این درحالی است که طی دو هفته گذشته بحث بر سر ماندن و یا حذف حدود سه هزار رشته محل دانشگاه آزاد مطرح شد و روز گذشته در جلسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با مسئولان وزارت علوم و دانشگاه آزاد تعیین شد تا از ۲ هزار و ۹۰۰ رشته محل مورد بحث این دانشگاه با اجرای ۱۷۰۰ تا ۲۰۰۰ رشته محل برای سال تحصیلی ۹۶-۹۷ موافقت صورت گیرد و مابقی نیز در طی چند روز آینده تعیین تکلیف شوند.

دانشگاه آزاد براساس ارزیابی های درون سازمانی خود در هفته گذشته اعلام کرد که تعداد ۳۹۹ رشته محل خود را به دلیل نبود زیرساخت ها و کیفیت لازم حذف و ظرفیت آنها را صفر کرد.

جدول رشته محل های مصوب بخش غیر دولتی آموزش عالی
سال تحصیلی  غیردولتی-غیرانتفاعی آزاد اسلامی
۹۲ ۱۱۸۲ ۸۷۵
۹۳ ۱۳۵۳ ۹۳۲
۹۴ ۱۲۶۷ ۱۵۶۹
۹۵ ۱۳۷۹ ۵۶۰۹
جمع ۵۱۸۱ ۸۹۸۵

جدول رشته محل های مصوب بخش دولتی

سال تحصیلی وابسته به وزارت علوم پیام نور علمی کاربردی دستگاه های اجرایی فرهنگیان موسسات پژوهشی فنی و حرفه ای
۹۲ ۱۳۵۰ ۳۲۴ ۶۶۸ ۱۴۰ ۷۰
۹۳ ۶۴۵ ۲۲۳ ۲۹۴ ۶۱
۹۴ ۲۵۷ ۱۶۳ ۳۳۱ ۱۶ ۲۱ ۹۰
۹۵ ۴۷۰ ۲۲۴ ۷۸۱ ۲۵ ۷ ۳۷ ۱۶۴
جمع ۲۷۲۲ ۹۳۴ ۱۷۸۰ ۴۷۵ ۷ ۱۸۹ ۲۵۴

اعطای مجوز ۹۳۴ رشته محل طی ۳ سال به دانشگاه پیام نور

دانشگاه پیام نور طی سال های ۹۲ تا ۹۵ مجوز ۹۳۴ رشته محل را از سوی وزارت علوم دریافت کرده است. این درحالی است که طی روزهای گذشته موضوع تغییر اساسنامه این دانشگاه نیز مطرح و همین امر موجب اعتراض اساتید دانشگاه قرار گرفته است.

مجتبی شریعتی نیاسر، معاون آموزشی وزارت علوم هدف از تغییر اساس نامه این دانشگاه را افزایش کیفیت اعلام کرده است.

حال باید دید این افزایش کیفیت منجر به سیر نزولی مجوز رشته ها به این دانشگاه نیز می شود یا خیر.

تصویب هزار و ۷۸۰ رشته محل جدید به دانشگاه علمی کاربردی

دانشگاه علمی کاربردی نیز طی سال های ۹۲ تا ۹۵ مجوز راه اندازی هزار و ۷۸۰ رشته محل جدید را از وزارت علوم دریافت کرده است. این دانشگاه نیز طی روزهای گذشته با حاشیه هایی همراه بود و موضوع ادغام آن با دانشگاه فنی و حرفه ای مجدد مطرح شد اما هنوز اخبار رسمی در این زمینه اعلام نشده است.

اخبار دانشگاهی و استخدامی اخبار