دسترسی ۶۱درصد فارغ‌التحصیلان فنی و حرفه‌ای به شغل

دسته ها: اخبار دانشگاهی و استخدامی اخبار

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای اعلام کرد: بر اساس رصد اشتغال فارغ‌التحصیلان سال‌های ۹۲ تا ۹۴ این دانشگاه، ۶۱ درصد رشته‌های مختلف به شغل دسترسی دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم صالحی‌عمران امروز در «اجلاس سراسری رؤسای دانشکده‌ها و آموزشکده‌های دانشگاه فنی و حرفه‌ای» که در دانشکده فنی شریعتی برگزار شد، با بیان اینکه این دانشگاه یکی از بزرگترین دانشگاه‌های حضوری کشور است، گفت: بر اساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد در سال ۲۰۱۹ رتبه ایران در مؤلفه انتشارات علمی از ۱۴۱ کشور، ۴۲ بود ولی در مؤلفه مهارتی دانش‌آموختگان ۱۳۳ است.

وی ادامه داد: بر این اساس ما ساماندهی در آموزش عالی را تحت عنوان «آموزش هدفمند» آغاز کرده‌ایم. در حال حاضر راهکار اصلی برون‌رفت از مشکلات بیکاری، آموزش‌های مهارتی است و آموزش مهارتی در دنیا در حال حاضر یک ضرورت است.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای افزود: این دانشگاه دارای ۱۷۶ دانشکده و آموزشکده و ۱۴۰هزار دانشجو است. تعداد آموزشکده‌های ما در استان‌های سیستان و بلوچستان و کردستان نسبت به دیگر استان‌ها کمتر است که باید توسعه یابد. دانشگاه فنی و حرفه‌ای دارای ۵۳ آموزشکده و دانشکده دخترانه و ۱۲۳ آموزشکده پسرانه است.

صالحی‌عمران تصریح کرد: همچنین دارای ۱۵۷ رشته در مقطع کاردانی و کارشناسی هستیم و تاکنون ۸۰۰ هزار نفر از دانشگاه فنی و حرفه‌ای فارغ‌التحصیل شده‌اند. کد رشته محل‌های این دانشگاه ۲۰۱۲ و دارای ۱۰۰۰ عضو هیئت علمی و ۲۰هزار حق‌التدریس است.

وی گفت: در حال حاضر مشکل جذب دانشجوی مهارتی وجود دارد. برحسب برچسب‌های نامناسب فرهنگی که در جامعه زده شده، از نظر فرهنگی و آموزشی، آموزش‌های مهارتی، آموزش درجه ۲ محسوب می‌شود.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای تأکید کرد: در یکی، دو سال گذشته رشته‌های جدیدی با تأثیرپذیری از بازار کار ایجاد شده است. سرفصل‌ها در ۳۶ رشته کاردانی و ۴ رشته کارشناسی تغییر یافته است. در حال حاضر ۲۲۷۰ کارگاه داریم و زمینه تولید در کنار آموزش وجود دارد. طرح «برند ملی» در دانشگاه اجرا می‌شود که از کارگاه‌های دانشگاه برای تولید کالای ایرانی استفاده می‌شود و اجرای این طرح ۶۴ میلیارد تومان در سراسر کشور آورده داشته است. در حال حاضر ۲۷ کانون شکوفایی، خلاقیت و نوآوری در دانشگاه ایجاد شده است.

صالحی‌عمران به بودجه دانشگاه اشاره کرد و گفت: بودجه دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای، متناسب با انتظارات نیست. میانگین سرانه ۸۸ دانشگاه دولتی که بررسی شده، حدود ۱۲ میلیون است درحالی‌که سرانه ما سه میلیون تومان است. با بودجه‌ای که به دانشگاه اختصاص داده می‌شود، نمی‌توان کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها را تجهیز کرد درحالی‌که نیاز به سرمایه‌گذاری دارند. سرانه اعتبار تغذیه دانشگاه فنی و حرفه‌ای نیز با دیگر دانشگاه‌ها متفاوت است. اعتبار فرهنگی دانشگاه ما ۱۲۷ هزار تومان است. این در شرایطی است که اعتبار فرهنگی در دانشگاه تهران برای هر دانشجو حدود یک میلیون و ۲۰۰هزار تومان است.

وی به تشکیل بنیاد حامیان فنی و حرفه‌ای اشاره و اظهار کرد: ۶۳ درصد پروژه‌های دانشگاه با مشارکت خیرین ایجاد می‌شود و بر اساس رصد اشتغال دانش‌آموختگان بین سال‌های ۹۲، ۹۳ و ۹۴، ۶۱ درصد دانشجویان ما در رشته‌های مختلف، در برخی رشته‌ها ۹۰ درصد و برخی رشته‌های دیگر ۱۰۰ درصد به شغل دسترسی دارند.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای از ساماندهی رشته‌های این دانشگاه خبر داد و گفت: تمام رشته‌ها هماهنگ با بازار کار می‌شوند بنابراین اگر بخواهیم استفاده اقتصادی بیشتری داشته باشیم، باید سرمایه بیشتری نیز روی دانشگاه داشته باشیم.

اخبار دانشگاهی و استخدامی اخبار