مشاغل جدید در راه است

دسته ها: اخبار دانشگاهی و استخدامی اخبار

مشاغل جدید در راه است

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: کسانی که خود را برای تغییرات آینده بازار کار آماده نکنند، شغل خود را از دست خواهند داد.

به گزارش ایسنا، حاتم شاه‌کرمی گفت: رفتار خصمانه آمریکا در اعمال تحریم نسبت به کمک‌رسانی به کارگران کشور  اثرگذار بود و این تحریم‌ها کار و تولید کشور را نشانه رفته بود؛ از این رو از سازمان جهانی کار می‌خواهیم نسبت به این رفتار آمریکا بی‌توجه نباشد.

وی که در همایش ملی آینده کار سخن می گفت ادامه داد: در دنیای امروز نیروها و تحولات جدیدی وارد بازار کار می‌شوند. این تحولات ناشی از پیشرفت‌ها در حوزه هوش مصنوعی و اینترنت هستند که به ایجاد مشاغل جدید دامن خواهند زد و چنانچه افراد نتوانند مهارت‌های جدید کسب کنند، شغل خود را از دست خواهند داد؛ لذا باید در مسیر تغییراتی که در دنیای کار ایجاد می شود گام برداریم.

شاه‌کرمی با بیان اینکه در آینده، فرصت‌های شغلی نه تنها کم نمی‌شود بلکه مشاغل جدیدی جایگزین‌ آنها خواهد شد، تاکید کرد: افرادی که خود را برای تغییرات آینده بازار کار آماده نکنند شغل خود را از دست خواهند داد.

به گفته معاون روابط کار وزیر کار در مواد ١ تا ٤ قانون کار با توجه به تعریفی که از کارگر، کارفرما و کارگاه و قرارداد صورت گرفته، انعطاف لازم برای مواجهه با تحولات پیش‌ رو پیش‌بینی شده است.

وی با بیان اینکه در بسیاری از مشاغل آینده، مهارت‌های امروز کاربردی نیستند و باید به فکر مهارت‌های تازه باشیم گفت: در آینده کمبود اصلی در حوزه مهارت‌هاست؛ چنانچه براساس گزارش‌ها ٦٥ درصد کودکانی که اکنون وارد دبستان می‌شوند مشاغلی را انتخاب خواهند کرد که امروز دیگر وجود ندارد لذا دولت‌ها و ملت‌ها باید خود را برای تغییرات بازار کار باید آماده کنند و بر اساس مهارت‌آموزی و نیازهای آینده کار وارد بازار کار شوند.

شاه‌کرمی ارایه آموزشهای  رایگان و اجباری را خواستار شد و گفت: نظام آموزشی از پیش از دبستان باید آغاز شود و افراد به طور مادام‌العمر به آموزش‌های مرتبط با تحولات آینده بازار کار دسترسی داشته باشند.

به گفته وی  نظام آموزش و پرورش در حوزه‌هایی نظیر کارآفرینی باید ورود کند.

معاون روابط کار وزیر کار با تاکید بر ایجاد تغییر و تحول در روابط کارگری و کارفرمایی و به‌روز کردن مقررات موجود، اظهار کرد: به منظور استقبال از آینده کار باید در فراهم کردن فرصتهای کار بیشتر برای زنان و مردان و تغییر در پیمان‌نامه‌های دسته‌جمعی  تمهیدات لازم  اندیشیده شود.

برای تحولات بازار کار آماده باشیم

در این مراسم، رئیس هیات مدیره کانون عالی انجمن‌های صنفی کارفرمایی ایران نیز در سخنانی گفت: 65 درصد کودکانی که امروز تحصیل می‌کنند، در آینده به مشاغلی خواهند پرداخت که اکنون وجود ندارند.

محمد عطاردیان اظهار کرد: از حالا باید خودمان را برای تحولات بازار کار آماده کنیم و ذهنیت‌مان را درباره ماهیت کار تغییر دهیم.

وی افزود: شکل کار در آینده کمتر به یک محیط کاری نیاز خواهد داشت و این تغییرات نیازمند پذیرش مسئولیت‌های بیشتر از جانب نیروهای کار است.

به گفته عطاردیان، کسب مهارتهای جدید یکی از مؤلفه های پذیرش این مسئولیتها به شمار می رود.

وی، مدیریت، مشاوره و روانشناسی را جزو مشاغلی عنوان کرد که تا مدتها تهدید جدی برای آنها وجود نخواهد داشت ولی گفت که به موازات برخی تغییرات و از بین رفتن موقعیتها پای فرصتهای جدیدتری به میان خواهد آمد.

وی از گردشگری به عنوان صنعتی نام برد که همزمان با پیشرفت تکنولوژی استقبال از آن بیشتر شده و به توسعه اشتغال و فرهنگ منجر خواهد شد.

عطاردیان در پایان با تقدیر از وزارت کار برای پیوستن به مقاوله‌نامه ١٤٤ سازمان جهانی کار، این اقدام را در راستای شکل‌گیری و تقویت گفت‌وگوهای سه‌جانبه‌ گرایانه مثمر ثمر و حائز اهمیت خواند.

مهمترین چالش نیروهای کار در آینده

محمدرضا سپهری، رییس موسسه کار و تامین اجتماعی نیز در سخنانی با بیان اینکه نیروی کار آینده با چالش‌های زیادی از جمله مهاجرت روبه‌رو خواهد شد گفت: باید فضای انعطاف‌پذیری را در محیط‌های کار خود ایجاد کنیم.

وی گفت: سازمان جهانی کار ترویج کار انسان محور را دنبال می‌کند و ما هم  باید کرامت‌ انسانی را در مرکز توجه قرار دهیم و حفظ کنیم.

سپهری با بیان اینکه تغییرات کلان جمعیتی، فناوری و اقلیمی بر آینده کار موثر خواهند بود تاکید کرد: نیروی کار آینده با چالش‌های زیادی از جمله مهاجرت روبه‌رو خواهد شد و ما باید فضای انعطاف‌پذیری را در محیط‌های کار خودمان بپذیریم.

رییس موسسه کار و تامین اضافه کرد: در شرایطی هستیم که تغییرات بسیار زیادی در حوزه فناوری رخ داده است. هم اکنون در حال رفتن به سمت انقلاب صنعتی چهارم هستیم که تغییرات تکنولوژیک را در خود جای داده است.

وی گفت: اگر با همان شکل سازماندهی گذشته تشکل‌های کارگری و کارفرمایی پیش برویم، نمی‌توانیم با تغییرات پیش‌رو مواجه شویم لذا باید پیامک‌های جهانی شدن را رصد کنیم و سیستم‌های حمایتی را در مواجه و تطابق با آنها شکل دهیم.

رئیس موسسه کار و تامین اجتماعی با اشاره به پدیده مهاجرت مغزها از کشور گفت: در حال حاضر یادگیری به سمت مدرن شدن می‌رود و دانشگاه‌های معروف دنیا، استنفورد و غیره  به این می‌اندیشند که چه تعداد از فارغ‌التحصیلان آنها به بازار کار پیوسته‌اند. دانشگاه‌های ما نیز باید به این مساله بپردازند.

سپهری در پایان گفت: امروز تمام کشورها متخصصان آی تی و شبکه های فناوری اطلاعات و امنیت را جلب می‌کنند. ما نیز باید  استعدادهای موجود خودمان را حفظ و برای آنها چاره‌اندیشی کنیم چون مهارت‌های دانش بنیان، مهارتهای رسانه‌ای، فناوری و شغلی و مهارت‌های نرم روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می کنند.

اخبار دانشگاهی و استخدامی اخبار