همه آنچه باید درباره آزمون کارشناسی ارشد بدانید

دسته ها: اخبار دانشگاهی و استخدامی اخبار

همه آنچه باید درباره آزمون کارشناسی ارشد بدانید

شرکت در آزمون کارشناسی ارشد نیازمند آشنایی با برخی ضوابط است که به مهم‌ترین این موارد می‌پردازیم.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، فرصت شرکت در آزمون کارشناسی ارشد از ساعتی دیگر آغاز می‌شود و داوطلبان دارای مدرک کارشناسی یا دانشجویان ترم پایانی دوره ارشد می‌توانند برای شرکت در این آزمون اقدام کنند.

طبق اعلام سازمان سنجش آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی روزانه، شبانه، پردیس‌های خودگردان، دانشگاه‌های غیرانتفاعی، پیام نور و فرهنگیان از امروز جمعه ۱۶ آذر ماه ۹۷ آغاز و تا پایان روز یکشنبه بیست و پنجم همین ماه ادامه دارد و برگزاری آزمون طبق زمان بندی در نظر گرفته شده در روزهای پنجشنبه و جمعه ۵ و ۶ اردیبهشت به صورت همزمان در سراسر کشور خواهد شد.

شرایط عمومی و اختصاصی شرکت در آزمون
داوطلبان برای شرکت در آزمون سراسری کارشناسی ارشد باید ضوابط عمومی و اختصاصی را دارا باشند که امکان حضور در این مقطع را پید ا کنند؛ بر همین مبنا اتقاد به یکی از ادیان مصرح در قانون اساسی کشور، عدم احراز ملتزم نبودن نسبت به احکام عملی اسلام، عدم احراز عناد نسبت به جمهوری اسلامی ایران، نداشتن سابقه عضویت در ساواک و فراماسونری، عدم احراز فساد اخلاقی و انجام ندادن اعمال خلاف شئون شغلی و تحصیلی شرایط عمومی ورود به این آزمون است.

دارا بودن مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد یا اشتغال به تحصیل در سال آخر دوره کارشناسی که مدرک مورد تائید شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت علوم یا بهداشت باشد، طلاب حوزه علمیه با گذراندن دوره سطح 2 برای شرکت در گروه امتحانی علوم انسانی، فارغ التحصیلان سال 86 به بعد با داشتن معدل بالای 12 از جمله مهم ترین ضوابط اختصاصی برای شرکت درآزمون است.

داوطلبان مرد هم باید مقررات وظیفه عمومی همچون دارا بودن کارت پایان خدمت، دارا بودن کارت معافیت دائم هوشمند یا دارابودن برگ آماده به خدمت بدون غیبت را تهیه کنند جراکه مشمولان غایب ماز به ادامه تحصیل نمی‌شوند.

اتباع خارجی هم با دارا بودن برگه اقامت قانونی مجاز به شرکت در آزمون هستند و حتی در صورت پذیرش در دوره های روزانه موظف به پرداخت شهریه تحصیلی طبق مصوبه هیئت امنای دانشگاه ها هستند که معمولا 80 درصد شهریه دوره های نوبت دوم است.

مراحل آزمون سراسری کارشناسی ارشد
داوطلبان از امروز و بنابر اعلام اولیه سازمان سنجش به مدت 10 روز فرصت ثبت نام دارند و هر داوطلب براساس علاقه حداکثر در 2 کد رشته امتحانی (اصلی و شناور) اجازه نام نویسی دارند که 63 کدرشته امتحانی شناور برای داوطلبان در نظر گرفته شده است.

هزینه شرکت در آزمون کارشناسی ارشد 450 هزار ریال در نظر گرفته شده است و داوطلبان برای شرکت در رشته های شناور باید مبلغ 138 هزار ریال علاوه بر مبلغ اولیه بپردازند همچنین برای شرکت در رشته های تحصیلی دانشگاه های پیام نور و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی 450 هزار ریال هم باید بپردازند و 90 کدرشته دانشگاه غیرانتفاعی در نظر گرفته شده است.

آزمون ورودی دوره های کارشناسی ارشد ناپیوسته امسال ممحصرا در داخل کشور انجام خواهد شد.

همه آنچه باید درباره آزمون کارشناسی ارشد بدانید

شرایط برگزاری آزمون و انتخاب رشته
آزمون طبق برنامه زمان بندی د نظر گرفته شده برگزار خواهد شد و سطح سوالات بر حسب برنامه های مصوب شورای عالی برنامه ریزی است و برخی از رشته ها دارای 2 مرحله آزمون تئوری و عملی است که در برخی از رشته ها دارای آزمون عملی، با توجه به ظرفیت پذیرش و نوع موسسات پذیرنده دانشجو در این رشته ها در دفترچه راهنمای انتخاب رشته مشخص و اطلاع رسانی خواهد شد.

گزینش نهایی براساس نمره کل حاصل از 80 درصد آزمون و 20 درصد معدل دوره کارشناسی انجام خواهد شد و داوطلبانی که نمره لازم را بین داوطلبان کسب کرده باشند، پذیرفه خواهند شد.

آزمون سراسری امسال و در این دوره در پنج گروه آزمایشی علوم انسانی، علوم دامپزشکی، هنر، کشاورزی و منابع طبیعی و فنی و مهندسی برگزار خواهد شد.

اخبار دانشگاهی و استخدامی اخبار