120 هزار نیروی مازاد در آموزش و پرورش

دسته ها: اخبار دانشگاهی و استخدامی اخبار آموزش و پرورش اخبار

120 هزار نیروی مازاد در آموزش و پرورش

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور ضمن مخالفت دولت با طرح استخدام معلمان حق التدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در آموزش و پرورش بدون آزمون گفت: تصویب این طرح دانشگاه فرهنگیان را به تعطیلی می کشاند و امید جوانان متقاضی شرکت در کنکور را از بین می برد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، جمشید انصاری روز سه شنبه در هنگام بررسی طرح استخدام معلمین حق التدریسی و آموزشیاران نهضت سواد آموزی در وزارت آموزش و پرورش ضمن مخالفت دولت با این طرح گفت: آموزش و پرورش دستگاه بزرگی است و برنامه ریزی نیروی انسانی این دستگاه عظیم از حساسیت های ویژه ای برخوردار است.
وی افزود: ما سال تحصیلی را آغاز کردیم و خوشبختانه گزارشی در مورد این که در مناطقی با کمبود نیروی انسانی مواجه باشیم رو به رو نبوده ایم.
انصاری اضافه کرد: بررسی های ما نشان می دهد در مجموع نیروهای آموزش و پرورش که کمتر از یک میلیون نفر هستند، ما حدود 120 هزار نفر نیروهای مازاد داریم ولی این نیروی مازاد در بخش هایی است که نمی توانیم این نیرو را به نقاطی که نیاز داریم جا به جا کنیم.
معاون رییس جمهوری تصریح کرد: بر اساس تکلیف قانون برنامه ششم، مشخص شده است که سقف نیروی انسانی که وزارت آموزش و پرورش می تواند در طول سال های برنامه از طریق دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی به کار گیری کند، 185 هزار نفر است.
انصاری ادامه داد: بر آوردهای وزارت آموزش و پرورش حداقل مشمولین این طرح را 121 هزار نفر تعیین کرده که 42 هزار نفر مربیان پیش دبستانی، 60 هزار نفر مربیان نهضتی و 18 نفر در سایر بخش ها فعال هستند، اگر این 121 هزار نفر را بر اساس تصمیمی که احیانا مجلس بگیرد استخدام کنیم کلا 64 هزار نفر ظرفیت برای استخدام در وزارت آموزش و پرورش در بقیه سال های برنامه داریم.
رییس سازمان اداری و استخدامی کشور افزود: ترکیب این 121 هزار نفر به این صورت است از این 121 هزار نفر، 94 درصد از بانوان هستند یعنی تقریبا غیر از 6 درصد آقا بقیه خانم هستند اساسا آموزش و پرورش دستگاهی است که در خوشبیانه ترین حالت 50 درصد 50 درصد می تواند استخدام کند و همه افراد را از خانم ها نمی تواند بگیرد.
وی گفت: همچنین 93 درصد این افراد در مراکز استان ها و شهرهای بزرگ سکونت دارند نمی توان آنان را مجبور کرد که به نقاط محروم بروند.
انصاری با تاکید بر این که 10 استان نیز سهم بسیار اندکی از این 121 هزار نفر دارند، اظهار داشت: 10 استانی که در تامین نیروی انسانی آن ها با مشکل جدی مواجه هستیم استان های فارس، هرمزگان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، یزد، کرمانشاه، همدان ،خوزستان، اردبیل و جنوب استان سیستان و بلوچستان است، اگر 121 هزار نفر را به کار گیریم این ها را نمی توانیم شهرهایشان را تغییر دهیم از این رو10 استان ما از این سهمیه بهره نمی برند
وی با تاکید بر این که این طرح مغایرت با اصل 75 قانون اساسی و قانون برنامه ششم توسعه است گفت: عملا تصویب این طرح، دانشگاه فرهنگیان را به تعطیلی می کشاند و ما در سال های آینده نمی توانیم نیرو از طریق دانشگاه فرهنگیان به کار گیریم، به ویژه این که امید جوانان برای شرکت در کنکور از بین می رود.
به گزارش ایرنا، بر اساس کلیات این طرح که به تصویب مجلس رسید دولت مکلف است از تاریخ تصویب این قانون حداکثر ظرف یک سال، کلیه نیروهای حق التدریسی مشمول قانون الحاق یک تبصره به ماده 17 قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق التدریسی و آموزشیاران نهضت سواد آموزی در وزارت آموزش و پرورش مصوب 28 مرداد 1394 و قانون اصلاح تبصره 10 ماده 17 قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق التدریسی و آموزشیاران نهضت سواد آموزی در وزارت آموزش و پرورش مصوب سوم شهریور 95 را همراه با طی دوره های آموزشی حداکثر شش ماه بنا به تشخیص وزارت آموزش و پرورش و بدون نیاز به شرکت در آزمون، به استخدام آموزش و پرورش در آورد.
بار مالی ناشی از اجرای این قانون از محل حق الزحمه نیروهای حق التدریسی که هم اکنون مشغول به کار هستند و نیز اضافه تدریس کارکنان رسمی و خروج بازنشستگان تامین می شود.
کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از مخالفان این طرح و کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس از موافقین این طرح بودند

اخبار دانشگاهی و استخدامی اخبار آموزش و پرورش اخبار