25 جمله که هرگز نباید در یک مصاحبه شغلی بگویید

دسته ها: مطالب آموزشی

بله. «زبان سرخ سر سبز را می‌دهد بر باد»؛ حتی در یک مصاحبه شغلی!

در یک مصاحبه شغلی بهتر است بلند فکر نکنید و چیزهایی که درون ذهنتان می‌چرخد را الزاما خطاب به مصاحبه‌کننده ابراز نکنید. در طول یک مصاحبه باید نسبت به گفتار و رفتارتان محافظه‌کار باشید و تمرکزتان روی مهارت‌ها و قابلیت‌هایی که برای آن موقعیت شغلی دارید باشد.

یک مصاحبه‌کننده علاقه‌ای به زندگی شخصی شما ندارد، دوست ندارد در مورد برنامه سفرتان در تعطیلات بداند و حتی نمی‌خواهد بداند واقعا برای چه به دنبال کار هستید. تنها چیزی که برای نماینده شرکت مهم محسوب می‌شود، دانستن این نکته است که آیا برای گرفتن آن موقعیت شغلی واجد شرایط هستید یا نه؟

اگر فکر می‌کنید تمام شرایط لازم برای احراز آن شغل را ندارید، این موضوع را به مصاحبه‌کننده نگویید.

اگر هنوز نمی‌دانید چطور باید خودتان را به محل شرکت برسانید، مراقبت از فرزندتان را مدیریت کنید، برنامه تعطیلات‌تان چگونه باشد و ساعت کاری شرکت با زندگی‌تان جور نیست، این موارد را در طول مصاحبه مطرح نکنید.

یک مصاحبه شغلی محل خوبی برای مطرح کردن موارد منفی یا چانه‌زنی بر سر مرخصی‌ها و ساعات کاری نیست.

نکته مهم دیگری که باید از آن پرهیز کرد، عدم بروز احساسات منفی نسبت به رئیس یا مدیر قبلی‌تان است. شرکت‌ها به دنبال استخدام افراد مثبت‌نگر و خوب هستند، نه افراد سخن‌چین و بدگو.

مصاحبه شغلی از آن قبیل جاهایی است که ارائه حجم زیادی از اطلاعات در آن چندان خوشایند نیست و زیاده‌روی در ارائه اطلاعات ممکن است برایتان به قیمت از دست دادن کار تمام شود.

در این مقاله می‌خواهیم به مواردی اشاره کنیم که یک کارجو باید از گفتن آن‌ها در مصاحبه شغلی پرهیز کند.

25 جمله که هرگز نباید در یک مصاحبه شغلی بگویید

مواردی که بهتر است در مصاحبه کاری از سوی شما مطرح نشود زیاد است، با این حال این موارد را خلاصه و مهم‌ترین‌ نکات مربوط به آن را جمع‌آوری کرده‌ایم.

  1. واقعا از شغلم متنفرم. (اگر آن‌ها شما را استخدام کنند، چه تضمینی هست که از شغل جدیدتان هم متنفر نشوید؟)
  2. هفته‌های آتی را می‌خواهم در تعطیلات سیر کنم. (تا زمانی که به شما پیشنهاد کاری رسمی نداده‌اند چیزی در مورد تاریخ شروع کار و رفتن به تعطیلات نگویید.)
  3. رئیس من بدترین رئیس دنیاست. (اگر با رئیس جدیدتان هم آب‌تان در یک جوی نرفت، همین چیزها را در موردش خواهید گفت؟)
  4. محل کار فعلی‌ام افتضاح است. (لابد چند صباح دیگر از این یکی شرکت هم بد می‌گویید.)
  5. چقدر بابت این شغل حقوق می‌دهید؟ (بگذارید اول مصاحبه‌کننده در مورد حقوق حرف بزند.)
  6. چه زمان‌هایی می‌توانم مرخصی بگیرم؟ (تا زمانی که به شما پیشنهاد رسمی نداده‌اند در مورد مزایا چیزی نپرسید.)
  7. آیا شرکت برای رفت‌وآمد من اسنپ یا سرویس تدارک می‌بیند؟ (بگذارید کمی زمان بگذرد و بعد این مسئله را مطرح کنید.)
  8. اشکالی ندارد اگر موبایلم را جواب دهم؟ (قبل از ورود به اتاق مصاحبه حتما حتما تلفن همراه‌تان را خاموش کنید!)
  9. من واقعا به این کار احتیاج دارم. (نباید ناامید و مستاصل به نظر برسید.)
  10. من تمام تجربیاتی که مناسب این کار است را ندارم، ولی قدرت یادگیری‌ام بالاست و خیلی سریع همه چی را یاد می‌گیرم. (بگذارید مصاحبه‌کننده خودش بفهمد که واجد شرایط هستید یا نه، تمرکز شما صرفا روی ارائه مهارت‌هایی که از آن‌ها بهره‌مند هستید باشد.)
  11. نمی‌دانم. (منفعل و ناآگاه به نظر نرسید، مگر واقعا جواب چیزی را ندانید.)
  12. داخل رزومه‌ام نوشتم! (بله، مشخصات یا سوابق را داخل رزومه نوشته‌اید، ولی مصاحبه‌کننده می‌خواهد از زبان خودتان این موارد را بشنود.)
  13. من با کسی قرار دارم، به نظرتان این مصاحبه زود تمام می‌شود؟ (قبلا هم اشاره کرده‌ایم، از قبل چند ساعت برای مصاحبه بگذارید کنار و برنامه دیگری تدارک نبینید، چون به جای زود تمام شدن مصاحبه، بخت‌تان برای استخدام تمام می‌شود!)
  14. ببخشید دیر کردم. (دیر نکنید، مگر یک مشکل اورژانسی پیش آمده باشد.)
  15. کلمات زشت و ناسزا. (کلام‌تان حرفه‌ای و مودبانه باشد)
  16. آیا معاشرت و آشنایی با همکاران مجاز است؟ (یادتان باشد برای ازدواج یا تفریح دنبال کار نیستید!)
  17. اوضاع خورد و خوراک شرکت از چه قرار است؟ (قرار است کار کنید، به رستوران نمی‌روید. وقت برای مطرح کردن این مسائل بعدا زیاد است.)
  18. هنوز فرزندم را در مهدکودک ثبت‌نام نکرده‌ام، ولی در فکرش هستم. (در مصاحبه‌کننده عدم اطمینان به وجود نیاورید. او می‌خواهد مطمئن باشد که همیشه در مواقع نیاز در دسترس هستید.)
  19. ماشین ندارم، ولی ان‌شاء‌الله به زودی می‌خرم. (مثل مورد بالایی، لحن‌تان جوری نباشد که انگار دارید زمینه را برای غیبت کردن در آینده آماده می‌کنید.)
  20. ساعات و روزهای کاری شما واقعا به برنامه من نمی‌خورد، راه ندارد آن را عوض کنید؟ (تا زمانی که پیشنهاد کاری رسمی دریافت نکرده‌اید در مورد این چیزها صحبت نکنید.)
  21. سوال خاصی ندارم. (همیشه باید «فهرستی از سوالات» داشته باشید که از مصاحبه‌کننده بپرسید.)
  22. کار شرکت‌تان چیست؟ (باید قبلا در مورد شرکت تحقیق می‌کردید. این سوال نشان‌دهنده این است که حتی در زمان آزمون استخدام و مرحله حضوری امتحان هم هوش و حواس‌تان به کار نبوده.)
  23. بسته حقوق و مزایای شما شامل چیست؟ سبد کالا دارید؟ (این هم از آن دست مواردی است که باید بعد از دریافت پیشنهاد کاری از کارفرما پرسید.)
  24. همیشه در مصاحبه شغلی اضطراب می‌گیرم. (کارفرما در پی استخدام آدمی است که در مورد توانایی‌های خودش اعتماد به نفس دارد.)
  25. می‌توانم گاهی در منزل کار کنم؟ (صحبت برای دورکاری یا کار در منزل را هم بگذارید برای زمان دریافت پیشنهاد رسمی. کلا زمانی که هنوز در مورد استخدام مطمئن نشده‌اید، سراغ مسائلی از این دست نروید.)

از دیگر مسائلی که نباید در یک مصاحبه شغلی انجام داد این است که از مصاحبه‌کننده مستقیما سوال کنید که استخدام می‌شوید یا نه. به جای این کار سعی کنید به شکل مناسب‌تری اشتیاق و علاقه‌تان به دریافت آن شغل را با مصاحبه‌کننده مطرح کنید.

مدیران یا کارشناس‌های استخدام معمولا حواس‌شان به جزئی‌ترین جملات و رفتارهای شما هست. با توجه به نکاتی که در بالا ذکر کردیم می‌توانید تا حد زیادی خودتان را به عنوان یک گزینه استخدام حرفه‌ای، معقول و واجد شرایط در ذهن مصاحبه‌کننده ثبت کنید و نسبت به سایر کاندیداهای استخدام متمایز باشید.

مطالب آموزشی