35 نکته اساسی برای شروع کسب و کار موفق

دسته ها: مطالب آموزشی

راه اندازي و اداره يك كسب و كار نيازمند انگيزه و خواستن و استعداد و همچنين نيازمند پژوهش و برنامه ريزي مي باشد. همانند بازي شطرنج موفقيت در يك كسب و كار كوچك با قاطعيت شروع مي شود، اگر چه اشتباهات آغازين مخرب كسب و كار شما نيستند و با نظم و سخت كوشي و دوباره تلاش كردن مي توان به نتيجه مفيد رسيد. براي افزايش شانس خود براي رسيدن به موفقيت ، بايد كسب و كار خود و هدفهاي خود را ارزشيابي كنيم، سپس از اين اطلاعات براي ساختن و بوجود آوردن يك طرح كسب و كار جامع و درست مي توان استفاده كرد.

اشاره :
راه اندازي و اداره يك كسب و كار نيازمند انگيزه و خواستن و استعداد و همچنين نيازمند پژوهش و برنامه ريزي مي باشد. همانند بازي شطرنج موفقيت در يك كسب و كار كوچك با قاطعيت شروع مي شود، اگر چه اشتباهات آغازين مخرب كسب و كار شما نيستند و با نظم و سخت كوشي و دوباره تلاش كردن مي توان به نتيجه مفيد رسيد. براي افزايش شانس خود براي رسيدن به موفقيت ، بايد كسب و كار خود و هدفهاي خود را ارزشيابي كنيم، سپس از اين اطلاعات براي ساختن و بوجود آوردن يك طرح كسب و كار جامع و درست مي توان استفاده كرد.
روند ايجاد يك طرح كسب و كاربه شما كمك مي كند تا به بعضي از مسائل مهمي كه شما در مورد آنها انديشه درستي تا كنون نداشته ايد فكر كنيد. برنامه شما مي تواند ابزار مناسبي براي شروع در آمد براي كسب و كار شما و همچنين مي تواند يك نقطه عطفي براي شروع موفقيت شما باشد.
۳۵ نكته اساسي براي شروع يك كسب و كارموفق
۱-بزر گ بينديشيد ولي با يك كار كوچك آغاز كنيد.
۲- قبل از آغاز يك كسب و كار بايد مطمئن شويد كه مفهومي كه در ذهن داريد قابل اجراست. بهتر است ابتدا يك نمونه كار انجام دهيد و نتيجه را ارزيابي كنيد. بينديشيد كه چگونه ميتوانيد تئوري خود را در يك مقياس كوچك بيازمائيد، قبل از اينكه متعهد كاري بزرگ از قبيل قرارداد رهن و يا خريد مكان شويد.
۳- اگر حتي بتوانيد حداقل يك مشتري پيدا كنيد و به شما ثابت شد كه طرح مورد نظرتان قابل اجراست اين شانس را داريد كه اين موفقيت ،دفعات ديگري نيز برايتان تكرار گردد.
۴- با بودجه محدود كار كنيد. اگر تجهيزات قديمي‌تان قابل استفاده هستند، تجهيزات جديد تهيه نكنيد. معامله پاياپاي بهترين روش تهيه تجهيزات مورد نظرتان است.
۵- بدون داشتن يك طرح كسب و كار جامع كه حاوي كليه جزئيات باشد
به آغاز يك كسب و كار جديد مبادرت نورزيد.
۶- يك حسابدار مي‌تواند به شما در مسائلي نظير گردش نقدينگي، نقطه سربه سر و صورت سود و زيان كمك كند.
۷- بانكها به مراتب ارزان‌تر از شركا هستند و مشكل كمتري نيز در مواجهه با آنها داريد.داشتن يك شريك مانند ازدواج بدون وجود عشق است. زندگي شما در اينصورت از آن خودتان نخواهد بود. البته به ياد داشته باشيد كه آغاز يك كسب و كار با يك شريك بي‌نهايت بهتر از عدم آغاز يك كسب و كار است.
۸- وقتي يك شريك داريد بايد به نظرات اونيز توجه كنيد. در شراكت بدون رسيدن به توافق لازم هر تلاشي به بن بست خواهيد رسيد.
۹- مسئله ديگر، مدير عامل بودن و داشتن راي اكثريت است. اين دليل ديگري است كه آگاه باشيد هيچ‌گاه بيش از ۴۹ درصد از سهام شركت خود را واگذار نكنيد، البته اگر تمايل داريد كه كنترل اوضاع به دست خودتان باشد!!
۱۰- آيا براي كسب و كار شما بازار وجود دارد؟ وسعت اين بازار چقدر است؟
تحقيقات بازار بسيار مهم و اساسي است. بهتر است به جاي ايجاد بازار جديد، بازارهاي موجود را پيدا كنيد.
۱۱- اگر در اين بازار رقيبي نداريد و يا رقابت محدودي وجود دارد، هشيار باشيد. ممكن است به واقع بازاري وجود نداشته باشد! به عبارت ديگر ممكن است روي يك محصول خاص دست گذاشته باشيد كه تا كنون شناخته نشده است.
۱۲- قبل از آغاز يك كسب و كار، با يك مشاور، وكيل، واسطه بيمه و يا مدير بانك مشورت نمائيد. مشاوره بانك مجاني است. مشاوره اوليه با مشاوران حرفه‌اي نيز مجاني است. اما قبل از هر اقدامي پرسش نمائيد.
۱۳- عموما بهترين كسب و كاري كه مي توانيد انتخابي گويد: شما ميتوانيد در هر زمينه كسب و كار و يا صنعت جديد از طريق خواندن كتاب متخصصين آن فن، حتي براي يك ساعت در روز نيز ميتونانيد عملا تجربه كسب نماييد. حتي بيشتر از آن نيز ميتوانيد مطالعه كنيد زيرا هرچه بيشتر مطالعه كنيد، مغز اطلاعات جديد را بهتر از اطلاعات جزيي و آسان در ك ميكند. تكرار با فاصله ،يك روش موثر در يادگيري موثر و اثبات شده است.
۱۴- حتي اگر فكر ميكنيد كه براي آغاز كسب و كاري كه در ذهن داريد به تجربه عملي نياز داريد ميتوانيد مدتي را براي يكي از رقباي خود كار كنيد. حتي ميتوانيد نيمه وقت كار كنيد. هرچه برايتان مفيد است ياد بگيريد و در عين حال مزد نيز دريافت كنيد. البته بهتر است قبل از امضاي قرارداد مربوط به انجام فعاليتهاي محرمانه از آنجا برويد زيرا ممكن است عليه شما شكايت كنند!
۱۵- به همان سرعتي كه دارايي شما افزايش مي يابد، بايد هدفتان اين باشد كه خود نيز توسعه پيدا كنيد و از يك صاحب كسب و كار/ مجري به يك صاحب كسب و كار/مدير تبديل شويد.
۱۶- هيچ وقت نبايد كسب و كاري را با اين هدف كه كليه امور را خود رتق و فتق كنيد آغاز نماييد. اين كار درست مانند اين است كه كار خود را با پول بخريد.
۱۷- اگر بخواهيد هر كاري را خودتان انجام دهيد عملي نيست. بايد ياد بگيريد كه تفويض اختيار كنيد. بايد افراد با انگيزه اي را بكار بگيريد كه حتي از شما باهوشتر و زيرك تر باشند. به آنها استانداردهاي بالاي خود را بياموزيد و در حاليكه آنها اغلب كارها را انجام ميدهند بر آنها نظارت داشته باشيد.
۱۸- انتخاب يك نام تجاري مناسب، براي موفقيت شما بسيار حايز اهميت است. بعد از سالها تجربه در تبليغات و بازاريابي، پيشنهاداتي كه در اين مورد به شما ارايه ميكنم به شرح زير ميباشد:
۱۹- نام شما نبايد مشابه نام رقبايتان و يا نزديك به آن باشد زيرا اولا مشتريان سردرگم ميشوند و به آساني شما را پيدا نميكنند و ثانيا ممكن است مورد شكايت شركتهاي رقيب واقع شويد.
۲۰-هرچقدر اسم شركت كوتاهتر باشد، به ياد ماندني تر خواهد بود.
۲۱- اسم بايد به آساني هجي شود و به وضوح قابل تلفظ باشد.
۲۲- اسم شما بايد تبليغي باشد براي آنچه ميخواهيد انجام دهيد. كسب و كارهايي كه نام صاحبان خود را دارند تنها در صورتي موفقند كه اين اسم براي ديگران آشنا باشد و يا مرادف يك محصول و يا خدمت شناخته شده باشد.
۲۳- نبايد نام شما به نام شركت ثبت شده ديگري تجاوز كند.
۲۴- نام شما بايد متمايز و در ارتباط با تصويري باشد كه مايليد از كسب و كار خود ارايه دهيد. براي نمونه اگر شما خدمات نظافت منازل را انجام ميدهيد انتخاب نام سويس منازل APHRODITE (به معناي عشق وزيبايي) كاملا نامناسب است و در عوض نام خدمات منازل Spicand Span ( به معناي نو و ترو تميز) بسيار مناسب خواهد بود.
۲۵- با توجه به ثبت اسم شركت شما در كتاب زرد اگر اسم شما با اولين حروف الفبا آغاز شود در صدر ليست شركتها قرار خواهيد گرفت.
۲۶- شايد شما دوست داشته باشيد نام شهر و يا شهرستان خود را بخشي از نام شركت خود قرار دهيد.
۲۷- دليل ديگري كه نام كوچك خود را در نام كسب و كارتان مورد استفاده قرار ندهيد، اين است كه در اذهان مشتريانتان تبعيض ايجاد ميكنيد و آنها به دنبال شما ميگردند و در حاليكه ساير همكارانتان بيكار نشسته¬اند كار فراوان روي سر شما ريخته ميشود.
۲۸- همچنين زماني كه تمايل به فروش و يا واگذاري كسب و كار خود داريد در صورتي كه نام كسب و كارتان، اسم كوچك شما باشد، به قيمتي پايين تر از زماني كه يك نام تجاري مناسب داشته باشد به فروش ميرسد.
۲۹- تعيين نام مناسب به اين روش انجام ميشود:
يك جلسه هم انديشي با روش طوفان مغزي (brain storming) تشكيل دهيد. نام هاي مناسبي را كه به ذهنتان مي¬آيد بنويسيد، حتي اگر مسخره به نظر آيند. در اين مرحله كميت بيش از كيفيت اهميت دارد. اين رويه بايد منجر به توليد حداقل ۱۰۰ اسم گردد.
۳۰- در اين مرحله به تسويه فهرست اسامي و حذف نام هاي نا مناسب بپردازيد تا به ۶ الي ۷ نام برسيد. به ارتباطات فكري مردم نيز بينديشيد و اينكه اغلب انها كدام اسم را ترجيح ميدهند. اين ليست را به دوستان و انجمن¬هاي حرفه¬اي كه به قضاوت آنها اطمينان داريد نشان دهيد و نظر آنها را بخواهيد. همچنين دليل انها را از انتخاب اين اسم بپرسيد. در نهايت، خودتان تصميم بگيريد زيرا شما رييس هستيد و تصميم نهايي با شماست چون كسب و كار متعلق به شماست.
۳۱- سپس به كتاب راهنماي آنلاين و آفلاين مراجعه كنيد تا ببينيد كه آيا اسم منتخب شما وجود دارد يا خير.
۳۲-همچنين در اينترنت شناسه هاي “.com” را جستجو كنيد تا بدانيد كه آيا نام مورد نظر شما در اينترنت وجود دارد؟ به ياد داشته باشيد كه “.com” به “.net” ارجحيت دارد.
۳۳- قبل از هزينه كردن هر مبلغي براي تبليغات، توضيح مختصري در مورد كسب و كار جديدتان بنويسيد و براي رسانه هاي معتبر بفرستيد.
۳۴- نهايتا هر كارآفرين بايد به ياد داشته باشد كه اغلب كالاها و خدمات به خودي خود به فروش نميروند. شاخص ويژه اي براي اين مطلب وجود دارد. اقتصاد داني با نام ويافردو پارتو قاعده¬اي را به عنوان يك اصل ارايه داده است كه به قانون ۲۰-۸۰ معروف است. اين اصل بيانگر اين مطلب است كه اگر ۲۰% از كسب و كارها به ارايه خدمات مشغول باشند، ۸۰% ديگر درگير خدمات فروش و تبليغات هستند.
۳۵- بنابراين بهتر است به مطالعه موردي در مورد روش هاي تبليغات و فروش براي كسب و كار خود بپردازيد.

مطالب آموزشی