400 میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی در خرمشهر جذب شد

دسته ها: اخبار دانشگاهی و استخدامی اخبار

400 میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی در خرمشهر جذب شد

معاون استاندار و فرماندار ویژه خرمشهر گفت: امسال بیش از 400 میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی در بخش گردشگری آبی و صنعت در خرمشهر جذب شد.

به گزارش ایرنا ولی اله حیاتی در نشست کمیته راهبردی گردشگری آبی در سالن اجتماعات اداره کل بندر و دریانوردی خرمشهر با بیان اینکه اولویت کاری در سال 97 ایجاد اشتغال و جذب تسهیلات اشتغالزایی است، گفت: اداره کل بندر و دریانوردی تسهیلات ویژه ای برای طرح های گردشگری در نظر گرفته و این فرصتی است که در جهت ایجاد اشتغال پایدار استفاده شود.

وی یکی از اهداف توسعه صنعت گردشگری را ارتقای سطح معیشت مردم دانست و گفت: در سال جاری 230 هزار نفر در خرمشهر از ظرفیت های گردشگری آبی استفاده کردند و این امر می طلبد برای توسعه طرح های گردشگری اقدامات لازم انجام شود.

حیاتی اظهار داشت: به منظور توسعه صنعت گردشگری آبی از مسئولان ستاد راهیان نور کشور درخواست کردیم که کاروان های راهیان نور به هنگام حضور در مناطق عملیاتی جنوب از ظرفیت های آبی نیز استفاده کنند و بخشی از روایت جنگ در آبهای سرزمینی توسط راویان برای کاروان ها بازگو شود.

معاون استاندار و فرماندار ویژه خرمشهر با بیان اینکه محوریت کار گردشگری آبی به عهده اداره کل بندر و دریانوردی است، گفت: در نوروز 97 همه ارگان های مرتبط با صنعت گردشگری آبی باید با اداره کل بندر و دریانوردی هماهنگ باشند.

حیاتی بر تامین امنیت مردم در رودخانه های اروند و کارون تاکید کرد و گفت: کنترل امنیت میهمانان نوروزی در رودخانه اروند، کارون و اروند صغیر به عهده نیروهای هنگ مرزی، نیروی انتظامی و شهرداری های خرمشهر و مینوشهر است.

مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر در این نشست با بیان اینکه توسعه صنعت گردشگری آبی یک عزم جدی می خواهد، گفت: ایران اسلامی به لحاظ جاذبه های گردشگری آبی جزو 10 کشور برتر دنیا است ولی به لحاظ جذب گردشگر و کسب درآمد در ردیف هشتاد یکم است.

محمد محسنی، اشتغال گردشگری آبی را در گرو رودخانه های اروند و کارون و اروندصغیر دانست و گفت: رودخانه های اروند و کارون و نهرهای متصل به آنها با چندین کیلومتر واقعا ناشناخته مانده است.

وی گفت: به منظور ایجاد اشتغال در صنعت گردشگری آبی در حال حاضر چهار فروند شناورعراقی بر اساس تفاهمنامه مشترک بخش خصوصی با طرف عراقی به ناوگان گردشگری دریایی خرمشهر با ظرفیت 160 صندلی ملحق می شود.

محسنی اظهار داشت: در مجموع 520 صندلی سفر دریایی داخلی و خارجی استاندارد فراهم شده و این تضمین وجود دارد که سفرهای امن با ضریب ایمنی بالا داشته باشیم.

وی در ادامه گفت: برای افزایش ضریب ایمنی رودخانه ها و سواحل نشستی با شهرداری ها، رواسای شورای شهر، دهیاران ساحلی اروند و کارون داشتیم که در این نشست جلوگیری از حوادث و سوانح برای تامین امنیت مردم تاکید شد.

محسنی، تدوین و تهیه نقشه جامع گردشگری آبی با سازمان منطقه آزاد اروند را یادآور شد و گفت: شناسایی حرفه، صنف های وابسته به گردشگری دریایی ، آماده سازی و جذب سرمایه گذار و ایجاد زیرساخت های لازم از اهداف طرح جامع گردشگری آبی است.

وی آموزش افراد و عوامل مرتبط با صنعت گردشگری آبی را مهم دانست و گفت: در حوزه آموزش بخش گردشگری آبی تعامل همه جانبه اجرایی با سازمان های همکار لازم و ضروری است.

رئیس شیلات خرمشهر هم در این نشست گفت: از اواخر اسفند ماه تا اردیبهشت ماه سال آینده فصل صید ماهی صبور در رودخانه است و مطمئنا صیادان تورهای خودر را در عرض رودخانه پهن می کنند و با تردد شناورهای گردشگری با مشکل مواجه خواهند شد.

احمد علی پناه اظهار داشت: در حال حاضر از 150 فروند لنج صیادی 50 فروند در خرمشهر باقی مانده اند و مابقی به دلیل وجود مشکلات تردد شناورها به شهرستان آبادان مهاجرت کردند.

وی افزود: با این روند فرصت بسیارخوبی که در خرمشهر برای شناورها و لنج ها وجود دارد از دست خواهد رفت.

وی ادامه داد: باید در رودخانه کارون که بخشی از محدوده شهری است مدیریت واحدی داشته باشد و امنیت تورهای صیادان نیز در نظر گرفته شود.

نماینده هنگ مرزی خرمشهر در این نشست گفت: هنگ مرزی طبق وظیفه ذاتی خود تردد شناورها در رودخانه اروند را عهده دارد و در چارچوب قانون، 26 کیلومتر طول رودخانه حوزه بین المللی اروند را پوشش می دهد.

چنگیز دولتشاهی افزود: حرکت شناورهای گردشگری در اروند باید در طول روز باشد و شبانه حق تردد در این رودخانه را ندارند.

وی اظهار داشت: اداره کل بندر و دریانوردی باید مشخصات کاملی از شناورهایی که به قصد گردشگری در رودخانه اروند تردد می کنند، به هنگ مرزی اعلام کند .

دولتشاهی افزود: تصویربرداری و فیلم برداری از تاسیسات و اماکن نظامی از سوی گردشگران در شناورهای گردشگری آبی در آبراه اروند ممنوع است و باید این امر کنترل شود.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست خرمشهر، در این نشست گفت: اداره حفاظت محیط زیست می تواند ممنوعیت صید صبور در رودخانه کارون را صادر کند اما ممکن است با اعتراضات صیادان مواجه شود.

رضا جاوید افزود: از تاریخ 26 اسفند تا 17 فروردین هر گونه توراندازی در رودخانه اروند تا دهانه کارون و پل آزادی ممنوع است و نیروهای مسلح نسبت به کنترل صیادان در این قسمت از رودخانه آمادگی لازم را داشته باشند .

وی از آمادگی نیروهای اداره حفاظت محیط زیست خرمشهر در گشت مشترک رودخانه ای خبر داد و گفت: نیروهای اداره حفاظت محیط زیست برای گشت زنی جهت کنترل رودخانه کارون و اروند آمادگی لازم را دارد.

اَروَندرود ، رودخانه ای در جنوب غربی ایران و در مرز ایران و عراق است که از همریزش رودهای دجله، فرات و سپس کارون از شهرستان مرزی خرمشهر عبور می کند .

خرمشهر به‌جهت واقع‌شدن در مجاورت خلیج فارس و کشور عراق، از اهمیت استراتژیک اقتصادی، تجاری و سیاسی ویژه‌ای برخوردار است، این شهر در انتهایی‌ترین نقطه استان خوزستان قرار گرفته و اسکله‌های آن در کرانه‌های رودخانهٔ اروندرود جای گرفته‌است.

اخبار دانشگاهی و استخدامی اخبار