غیبت وزارتخانه‌های اشتغالزا در طرح اشتغال۹۶/روند کُند تخصیص منابع

دسته ها: اخبار دانشگاهی و استخدامی اخبار

در حالی که تنها بیش از۴ماه تا پایان سال باقی مانده که نگرانی‌هایی درباره عدم تحقق اشتغال ۹۷۰هزار نفری هدف گذاری شده برای امسال وجود دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، در حالی تنها بیش از۴ماه تا پایان سال باقی مانده که نگرانی‌هایی برای عدم تحقق اشتغال۹۷۰هزار نفری وجود دارد؛ یکی از مهمترین آن غیبت دو دستگاه دولتی اشتغالزا در طرح اشتغال فراگیر و روند کند تخصیص منابع است.

در چارچوب اجرای برنامه اشتغال فراگیر در سال ۹۶ اجرای طرح‌های کارورزی (ویژه فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار)، مهارت آموزی در محیط کار واقعی برای جوانان، مشوق‌های کارفرمایی (ترغیب کارفرمایان به جذب جوانان بیکار) و توسعه رسته‌های منتخب (شناسایی مزیت‌های اشتغال به تفکیک در هر استان) هدفگذاری شد تا امسال برای ۹۷۰ هزار نفر اشتغال ایجاد شود.

برای اجرای برنامه اشتغال فراگیر ۵۰۰ میلیارد تومان از محل بودجه ۹۶ و ۲۰ هزار میلیارد تومان از محل منابع بانکی در نظر گرفته شده است.

 با وجود ۴ ماه مانده تا پایان سال فقط یک پنجم منابع موردنیاز طرح اشتغال فراگیر، یعنی ۱۰۰ میلیارد تومان از طرف سازمان برنامه و بودجه تخصیص پیدا کرده است

اما نحوه اجرای برنامه اشتغال فراگیر به عنوان یک برنامه جامع برای اشتغالزایی، از جوانب مختلف قابل نقد است؛ نخست اینکه در قالب اجرای این برنامه ۵۰۰ میلیارد تومان از محل منابع بودجه امسال پیش بینی شده که با وجود ۴ ماه مانده تا پایان سال فقط یک پنجم منابع آن یعنی ۱۰۰ میلیارد تومان از طرف سازمان برنامه و بودجه تخصیص پیدا کرده است.

از سوی دیگر در قالب اجرای برنامه اشتغال فراگیر۹۶، از ظرفیت اشتغال تمام دستگاه‌های اجرایی استفاده می‌شود که در این بین وزارت جهاد کشاروزی، وزارت صنعت- معدن و تجارت و سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیشترین سهم را در اشتغالزایی ۹۷۰ هزار نفری دارند اما به رغم این هدفگذاری گفته می‌شود در جلسات رسمی هماهنگی دستگاه‌های ستادی برای اجرای برنامه اشتغال فراگیر، مسئولان و نمایندگان دو دستگاه‌ اشتغالزا شرکت نمی‌کنند!

در همین زمینه یک مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره روند اجرای برنامه اشتغال فراگیر برای تحقق اشتغال ۹۷۰ هزار نفری در سال جاری گفت: جلسات هماهنگی استانی و دستگاه‌های ستادی برای اجرای کامل برنامه اشتغال فراگیر و تکمیل مزیت‌های اشتغال هر استان در حال انجام است که مراحل نهایی خود را طی می‌کند.

وی با بیان اینکه استان‌ها در این زمینه همکاری خوبی دارند و مزیت‌های اشتغال هر استان شناسایی شده است افزود: برای تحقق هدفگذاری ۹۷۰ هزار شغل در سال جاری وزارت جهاد کشاورزی در حوزه اشتغال بخش کشاورزی، وزارت صنعت – معدن و تجارت در حوزه اشتغال بخش صنعت و سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حوزه گردشگری بیشترین سهم را از این میزان اشتغالزایی دارند اما از این سه دستگاه اشتغالزا فقط وزارت جهاد کشاورزی در جلسات هماهنگی حضور جدی و موثر دارد و متاسفانه مسئولان وزارت صنعت و سازمان میراث فرهنگی هنوز در جلسات هماهنگی اجرای برنامه اشتغال فراگیر حاضر نشدند که جای تعجب دارد.

 وزارت صنعت و سازمان میراث فرهنگی هیچ همکاری برای پیشبرد تعهدات خود در اجرای برنامه اشتغال فراگیر نکرده‌اند 

این مقام مسئول در وزارت کار با تاکید بر اینکه برای اشتغالزایی تمام دستگاه‌های اجرایی باید همکاری کنند تاکید کرد: وزارت صنعت و سازمان میراث فرهنگی هیچ همکاری برای پیشبرد تعهدات خود در اجرای برنامه اشتغال فراگیر نکرده‌اند که انتظار داریم زودتر هماهنگی‌های لازم را انجام دهند.

وی درباره زمان آغاز تسهیلات بانکی اشتغال در قالب اشتغال فراگیر نیز گفت: برای پرداخت تسهیلات اشتغال در اجرای این برنامه ۲۰ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است که پس از نهایی شدن مزیت‌های اشتغال در هر استان، پرداخت این تسهیلات در هر منطقه و صرفا بر اساس مزیت‌های شناسایی شده آغاز می‌شود.

این منبع آگاه افزود: البته بانک مرکزی در این زمینه همکاری بسیار خوبی داشته به طوری که طی برگزاری جلسه با مدیران بانک‌ها تسهیلات ۲۰ هزار میلیاردی ابلاغ شده به نحوی که حتی سهمیه‌های استان‌ها هم مشخص شده است.

 یکی از مهمترین موانع اجرای برنامه اشتغال فراگیر تاخیر سازمان برنامه در تخصیص منابع ۵۰۰ میلیاردی از محل بودجه بود که آن هم تاکنون فقط ۱۰۰ میلیارد تومان از این منابع تخصیص پیدا کرده است

وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان تحقق هدفگذاری اشتغال ۹۷۰ هزار نفر تا پایان سال وجود دارد یا خیر گفت: متاسفانه یکی از مهمترین موانع اجرای برنامه اشتغال فراگیر تاخیر سازمان برنامه و بودجه در تخصیص منابع ۵۰۰ میلیاردی از محل بودجه بود که آن هم تاکنون فقط ۱۰۰ میلیارد تومان از این منابع تخصیص پیدا کرده است.

این مقام مسئول ادامه داد: همچنین در خصوص منابع ۲۰ هزار میلیارد تومانی منابع بانکی برای اشتغالزایی در سال جاری، با توجه به اینکه در ماه‌های بهمن و اسفند طبق سنوات گذشته عموما بانک‌ها در پرداخت هر نوع تسهیلات سختگیری می‌کنند نگرانی ما این است که در دو ماه پایانی سال منابع بانکی تسهیلات سهم اشتغال نیز قفل شود.

وی با بیان اینکه در مدت ۴ ماه باقی مانده تا پایان سال، برای تحقق تعهدات اشتغالزایی در سال جاری فرصت بسیار کوتاه است گفت: اشتغالزایی عزم جدی تمام دستگاه‌ها را می‌طلبد و انتظار داریم نگاه ویژه‌تری به موضوع اشتغال به عنوان یکی از مشکلات اصلی کشور شود و نظام بانکی کشور نیز باید شرایط ویژه تری برای پرداخت به موقع تسهیلات بخش اشتغال در نظر بگیرد.

این مقام مسئول تاکید کرد: انتظار داریم دستگاه‌ها نگاه منعطف‌تری به موضوع اشتغال داشته باشند و از حمایت‌های بهنگام خود در این زمینه دریغ نکنند چراکه امروز بیکاری در کشور به مرحله بحران رسیده است.

اخبار دانشگاهی و استخدامی اخبار