بازنگری عنوان و محتوای درس وصایای امام(ره)/ تعیین تکلیف پایان نامه در دوره کارشناسی ارشد

دسته ها: اخبار دانشگاهی و استخدامی اخبار

بازنگری عنوان و محتوای درس وصایای امام(ره)/ تعیین تکلیف پایان نامه در دوره کارشناسی ارشد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه باید محتوای مناسبی در شان اندیشه‌های امام(ره) تدوین و به دانشجویان ارائه شود، اظهار داشت: عنوان این درس می‌تواند به اندیشه‌ها و وصایای امام(ره) تغییر یابد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، شورای برنامه ریزی آموزشی و درسی دانشگاه امروز با حضور فرهاد رهبر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و سایر اعضا برگزار شد که در این شورا درباره نحوه ارائه درس وصایای امام خمینی(ره) بحث و تبادل نظر صورت گرفت و با پیشنهاد اعضا و تایید فرهاد رهبر رئیس دانشگاه، مقرر شد تغییراتی در عنوان و محتوای این درس اعمال شود.

فرهاد رهبر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه باید محتوای مناسبی در شان اندیشه‌های امام(ره) تدوین و به دانشجویان ارائه شود، اظهار داشت: عنوان این درس می‌تواند به اندیشه‌ها و وصایای امام(ره) تغییر یابد چرا که همین تغییر محتوای درس را نیز مشخص می‌کند. یکی از منابع اندیشه‌های امام خمینی(ره) کتاب صحیفه نور ایشان است که می توان محتوای مناسبی از این کتاب برای درس وصایا و اندیشه‌های ایشان استخراج کرد.

در این جلسه با موافقت اعضا مقرر شد، درس وصایای امام(ره) به عنوان درس وصایا و اندیشه‌های امام(ره) تغییر عنوان یابد. همچنین این درس برای دانشجویان مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد ارائه شود.

با پیشنهاد فرهاد رهبر مقرر شد، درس وصایای امام(ره) در هر ترم دوبار از سوی واحد الکترونیک ارائه شود. گفتنی است این مصوبه از ترم آتی در تمامی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی اجرایی خواهد شد.

در ادامه جلسه، اعضا با پیشنهاد اداره کل امور شاهد و ایثارگران در خصوص تغییر محتوای درس یادبود دفاع مقدس موافقت کردند.

معایب و مزایای آموزش محور بودن دوره کارشناسی ارشد نیز یکی دیگر از موضوعاتی بود که در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

رهبر در این خصوص با تاکید بر اینکه در دوره‌های تحصیلات تکمیلی اصل بر گذراندن پایان نامه است، گفت: متاسفانه مدیریت پژوهش در دانشگاه های کشور ما انجام نشده است. اساتید راهنما باید نظام موضوعات پژوهشی مورد نیاز کشور را استخراج کرده و آن را به عناوین ریزتر پژوهشی تقسیم کنند و از دانشجویان بخواهند تا در این طرح‌های تحقیقاتی شرکت کنند.

وی ادامه داد: متاسفانه پایان نامه‌های یک استاد و گروه آموزشی تصویر روشنی از حل یک مشکل جامعه و صنعت را ارائه نمی‌دهد.

در نهایت مقرر شد گذراندن درس پایان نامه در دوره کارشناسی ارشد کماکان الزامی باقی مانده و در موارد خاص که انجام این درس برای دانشجو مقدور نباشد در کمیسیون موارد خاص تصمیم گیری شود.

در این جلسه همچنین گزارش توجیهی ایجاد رشته مهندسی زیستی در گروه علوم پایه از سوی علیرضا ایرانبخش ارائه شد و مقرر شد طرح با جزییات بیشتری در جلسه آینده مطرح تا درخصوص آن تصمیم گیری شود.

در ابتدای این جلسه علیرضا رهایی معاون آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی به ارائه توضیحاتی درخصوص شرح وظایف شورای برنامه ریزی و ضرورت ایجاد گروه های برنامه ریزی پرداخت.

رهایی با اشاره به تدوین آیین نامه شورای برنامه ریزی درسی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: تدوین مقررات، معیارها و اصول حاکم بر برنامه ریزی آموزشی و درسی در سطح آموزش عالی و ضوابط بررسی و تصویب برنامه‌ها در چارچوب وظایف و اختیارات قانونی، تدوین سیاست‌ها و مقررات نظارت بر حسن اجرای برنامه های آموزشی و درسی در واحدهای تابعه دانشگاه و تعیین اولویتها و راهبردهای توسعه علوم و آموزش عالی در دانشگاه با توجه به روند گسترش علوم و آموزش عالی در کشور و جهان در چارچوب وظایف و اختیارات دانشگاه از وظایف این شوراست که در این آیین نامه به آن اشاره شده است.

وی درباره وظایف و اختیارات این شورا افزود: تصویب مقررات و معیارهای تدوین برنامه درسی در دوره های مختلف آموزشی عالی، تدوین مقررات بررسی و تصویب برنامه‌های آموزشی و درسی جدید که از طرف واحدهای دانشگاه یا نهادها و دستگاه های اجرایی به شورا پیشنهاد می شود، بررسی و تصویب پیشنهادهای رسیده در جهت حفظ، شکوفاسازی و هدایت استعدادهای درخشان از مهمترین وظایف این شورا به شمار می رود.

وی همچنین با اشاره به تشکیل 8 گروه برنامه ریزی برای بازنگری و به روز کردن سرفصل دروس گفت: گروه برنامه ریزی علوم پزشکی، گروه برنامه ریزی فنی و مهندسی، گروه برنامه ریزی علوم پایه، گروه برنامه ریزی کشاورزی و منابع طبیعی، گروه برنامه ریزی علوم انسانی، گروه برنامه ریزی علوم اجتماعی و رفتاری، گروه برنامه ریزی دامپزشکی و گروه برنامه ریزی هنر و معماری در ذیل این شورا تشکیل شده است.

رهایی درباره مهمترین وظایف این گروه های آموزشی خاطر نشان کرد: بازنگری برنامه‌های موجود همکاری در اصلاح آیین نامه‌های آموزشی، مجموعه‌های بین رشته‌ای جدید در سطح تحصیلات تکمیلی و مهارتی کردن دوره‌های کاردانی و کاردانی به کارشناسی از وظایف این گروه‌ها به شمار می رود.

اخبار دانشگاهی و استخدامی اخبار