فراخوان جذب اعضای مرکز دانش‌پژوهان و تشکل‌های شاهد و ایثارگر

دسته ها: اخبار دانشگاهی و استخدامی اخبار
نخبگان شاهد و ایثارگر دارای رتبه‌های علمی، مقالات و کتاب‌های علمی، هنری و قرآنی می‌توانند در سامانه بانک اطلاعاتی مرکز دانش پژوهان و تشکل های شاهد و ایثارگر تحت عنوان «گنج شاهد» نام‌نویسی کنند.

دکتر عادل مهری مدیرکل دانش‌پژوهان و تشکل های شاهد و ایثارگر، با اعلام فراخوان جذب اعضای مرکز دانش‌پژوهان و تشکل‌های شاهد و ایثارگر در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: یکی از مسائلی که از گذشته در مرکز دانش‌پژوهان و تشکل‌های شاهد و ایثارگر با آن روبه‌رور بودیم، بروزرسانی بانک اطلاعاتی اعضای مرکز دانش‌پژوهان و تشکل‌های شاهد و ایثارگر بود. همیشه با وجود پیگیری و مکاتبه با بنیاد استان‌ها و تلاش های ستاد، نمی‌توانستیم اطلاعات بروز نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر را داشته باشیم.

وی اظهار داشت: همچنین امکان بهره‌مندی از اطلاعات و محتویات علمی اعضا را هم نداشتیم. بر این اساس، سامانه گنج شاهد با همکاری شرکت تجارت الکترونیک بانک دی به صورت خوداظهاری طراحی و راه‌اندازی شد. طی این فراخوان نخبگان و سرآمدان می‌توانند با مراجعه به سامانه «گنج شاهد» بدون نیاز به مراجعه حضوری نام‌نویسی کنند.

مدیرکل دانش‌پژوهان درباره مزایای نام‌نویسی در این سامانه توضیح داد: یکی از امتیازهای طرح این است که دیگر نیاز نیست پژوهشگران و محققان شاهد و ایثارگر آثار علمی خود را به صورت فیزیکی ارسال کنند؛ بلکه می‌توانند به صورت الکترونیکی نام‌نویسی و آثارشان را ارایه دهند، بدین صورت در مرکز دانش‌پژوهان از آثار علمی این افراد استفاده می شود.

دکتر مهری یادآور شد: مشوق‌هایی در این سامانه برای پژوهشگران و نخبگان در نظر گرفته‌ایم که آن‌ها می‌توانند پس از اخذ امتیازات، به برخی امکانات و خدمات رفاهی و علمی دست یابند. در واقع با توجه به رویکرد‌ جدید مهندس اوحدی، معاون محترم رییس جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران مبنی بر خدمت رسانی به جامعه هدف، فراخوان جذب و تقاضای جامعه ‌نخبگان برای بهره‌مندی آن‌ها از خدمات به صورت آنلاین منتشر شد. این فراخوان از طریق سایت‌ها، خبرگزاری‌ها، دانشگاه‌ها و نهاد‌های مرتبط علمی ایثارگران انتشار خواهد یافت و محدودیت زمانی برای آن وجود ندارد.

مدیرکل دانش‌پژوهان و تشکل های شاهد و ایثارگر با اشاره به یکی از چالش‌های قشر نخبگانی ایثارگر، توضیح داد: پیش از راه‌اندازی سامانه گنج شاهد، نخبه‌ها و پژوهشگرانی که آثار علمی داشتند، نمی‌توانستند به صورت حضوری آثار خود را ارایه دهند و ما هم امکان بهره‌مندی از آثار علمی و پژوهشی آنها را نداشتیم. در این سامانه می‌توانیم از خدمات علمی نخبگان در قالب هایی مانند برپایی کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی بهره‌مند شویم.

وی افزود: با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در استفاده صحیح و مناسب از ظرفیتهای علمی نخبگان در راستای توسعه کشور و لزوم حرکت انقلابی در مسیر رفع موانع تولید دانش و جنبش نرم افزاری این پورتال راه اندازی شد.

مهری ادامه داد: برنامه ریزی و سیاستگذاری برای شناسایی، هدایت و حمایتهای مادی و معنوی نخبگان در دو طیف مستعدان برتر و نخبه ، جذب و حفظ و بکارگیری و پشتیبانی از آنان در راستای ارتقا تولید علم، فناوری، هنر، ادب و فرهنگ وتوسعه علمی و متوازن کشور و احراز جایگاه برتر علمی، فناوری و اقتصادی در منطقه بر اساس سند چشم انداز کشور در افق ۱۴۰۴ هدف غایی این مجموعه محسوب می شود.

مدیرکل دانش پژوهان اظهارداشت: در همین راستا ، حمایت های این مرکز به صورت متنوع با مخاطب قراردادن همه اجتماعات نخبگانی در حوزه های مختلف ارائه شده است که از آن جمله می توان به حمایت از دانشجویان و دانش آموختگان برتر دانشگاهی، اعضای هیئت علمی، مخترعان و نوآوران و برگزیدگان هنری، ادبی، قرآنی و.. اشاره کرد .

وی افزود: البته بهره مندی جامعه هدف بنیاد شهید و امور ایثارگران از علم و ایجاد فضای اشتغال و درآمدزایی برای نخبگان از دیگر امتیازات این طرح محسوب می‌شود. از سوی دیگر، نخبگان و پژوهشگران با ارایه مقالات یا دستاورد‌های خود می‌توانند از امتیازات خوبی برخوردار شوند. این امتیازات فقط منحصر به دریافت وجه نقد نیست و  تمام کوشش ما این است که نیازهای علمی آن‌ها را نیز برطرف کنیم.

وی ادامه داد: انتظار می‌رود که با شرکت نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر در این فراخوان آمار اعضای مرکز دانش‌پژوهان و تشکل‌ های شاهد و ایثارگر واقعی تر شود.

دکتر مهری در خصوص نوع مقالات ارسالی پژوهشگران که در این طرح مورد پذیرش قرار می‌گیرد، توضیح داد: این مقالات و آثار علمی باید بتوانند انتظارات دستور‌العمل حمایت از نخبگان شاهد و ایثارگر را برآورده کنند و مطابق استاندارد‌های این دستور‌العمل باشند. در واقع جذب و عضویت پژوهشگرانی که در این فراخوان شرکت می‌کنند مطابق با این دستور‌العمل‌ صورت می‌گیرد.

وی اضافه کرد: به عنوان مثال مقالات ارایه شده باید در سطح مقالات علمی پژوهشی، ISI  و ISC باشد و برای نام‌نویسی فرد به عنوان عضو جامعه نخبگانی شاهد و ایثارگر، مقالات علمی و ترویجی و مقالاتی که در مجلات غیرعلمی چاپ می‌شوند، مدنظر نیست. کتاب‌ها هم باید در سطح علمی نوشته شده باشند و پژوهشگران پس از تایید شورای نخبگان استان‌ها عضو می‌شوند.

دکتر مهری ادامه داد: نام‌نویسی، ممیزی شدن و بررسی آثار در سطح استانی به کار سرعت می‌بخشد و اطلاع‌رسانی به نخبگان، ارایه امکانات و… توسط نرم‌افزار‌های مختلف قابل رصد است.

مدیرکل دانش‌پژوهان شاهد و ایثارگر از همه خانواده های شهدا و ایثارگران که دارای آثار علمی و رتبه‌های هنری، علمی، قرآنی، ملی و بین‌المللی کسب کرده‌اند؛ درخواست کرد که در این فراخوان جذب شرکت کنند.

وی در پایان تاکید کرد: نخبگان شاهد و ایثارگر صرفا با نام نویسی در این سامانه عضو نمی‌شوند بلکه بایستی مدارک و نسبت ایثارگری آنان توسط اعضای شورای هماهنگی نخبگان و اعضای هیات‌ علمی بررسی و تایید شود که پس از عضویت در مرکز دانش پژوهان، کارت هوشمند بانکی برایشان صادر می گردد و کلیه حمایت ها نیز از طریق این کارت الکترونیکی انجام می شود.

لازم بذکر است نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر جهت ثبت نام در این سامانه و عضویت در مرکز دانش پژوهان از طریق سایت مرکز به آدرس nokhbeganisaar.ir بخش فراخوان جذب اعضای مرکز مراجعه نمایند.

جهت ثبت نام اینجا کلیک نمایید

اخبار دانشگاهی و استخدامی اخبار