17 هزار نیروی استخدامی مهر امسال به مدارس نمی رسند

دسته ها: اخبار دانشگاهی و استخدامی اخبار

17 هزار نیروی استخدامی مهر امسال به مدارس نمی رسند

رئیس مرکز برنامه ریزی، منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش گفت: 17 هزار نفری که قرار است از طریق آزمون به استخدام این وزارتخانه در آیند در صورت نگذراندن دوره های مهارت آموزی مهرماه امسال امکان حضور در مدارس را ندارند.
اسفندیار چهاربند روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه آموزش ایرنا در خصوص نحوه برگزاری دوره مهارت آموزی برای 17 هزار نفری که در آزمون امسال به استخدام این وزارتخانه در می آیند، اظهار داشت: دو برنامه در این رابطه در نظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: اگر فرآیند برگزاری آزمون، اعلام نتیجه و مصاحبه که به گزینش نهایی منتهی می شود تا قبل از نیمه دوم مردادماه امسال به پایان برسد با هماهنگی دانشگاه فرهنگیان در تابستان امسال دوره مهارت آموزی پذیرش شدگان را آغاز می کنیم.
وی ادامه داد: اما اگر این فرایند مدت زمان بیشتری به طول انجامد دوره آموزشی این 17 هزار نفری که از طریق آزمون استخدامی جذب می شوند از مهرماه شروع می شود و عملا حضور این افراد به عنوان معلم در کلاس درس امکان پذیر نیست.
رئیس مرکز برنامه ریزی، منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش یادآورشد: در صورت برگزاری به موقع دوره مهارت آموزی در تابستان امسال، این افراد با گذراندن 250 ساعت آموزشی می توانند برای ورود به مدارس در مهرماه آماده شوند در غیر این صورت فرصت کافی برای آموزش های اولیه وجود ندارد و پذیرفته شدگان مهرماه سال 98 فعالیت خود را به عنوان معلم در مدارس آغاز می کنند.
چهاربند با بیان اینکه بر اساس بررسی های انجام شده برای مهر 97 در مدارس با کمبود 116 هزار نیرو مواجه هستیم، اظهار داشت: با جذب این 17 هزار نفر تعداد نیروی مورد نیاز به 99 هزار نفر می رسد.
وی ادامه داد: برای جبران این کمبود برنامه ریزی شده تا از 75 هزار نیرویی که سال تحصیلی 97-96 به صورت غیرموظف با وزارت آموزش و پرورش همکاری کرده اند، استفاده کنیم که این افراد شامل معلمانی هستند که علاوه بر 24 ساعت موظفی بین 8 تا 10 ساعت اضافه تدریس کرده اند و یا همکاران بازنشسته ای هستند که پاره وقت فعالیت داشته اند.
رئیس مرکز برنامه ریزی، منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: گروه سوم نیروهای مربی پیش دبستانی هستند که بر اساس قانون مصوبه مجلس شورای اسلامی و حق التدریس جذب شدند که تعداد آنها حدود 30 هزار نفر است، گروه چهارم معلمان خرید خدمات آموزشی و گروه پنجم تدریس حدود 210 هزار ساعت در هفته توسط معاونان و مدیران مدارس بوده است که در این چهار سبد کمبود نیرو در سال تحصیلی 97-96 را پر کردیم و برای سال بعد نیز این رویه را ادامه خواهیم داد.
چهار بند با یادآوری این نکته که با این اقدام فاصله کمبود نیرو برای سال تحصیلی 98-97 به 24 هزار نفر می رسد، در پاسخ به این سوال که چرا از ظرفیت دانشگاه های مختلف از جمله دانشگاه خوارزمی برای تربیت معلم استفاده نمی شود، نیز گفت: استفاده از ظرفیت تمامی دانشگاه هایی که می توانند به امر تربیت معلم کمک کنند مستلزم اخذ مجوز استخدامی چه برای ماده 28 مبتنی بر پذیرش از طریق آزمون استخدامی و گذراندن دوره یک ساله و چه برای تعهد دبیری دوره چهار ساله در دانشگاه فرهنگیان است.
وی اضافه کرد: پذیرش به صورت دانشجو معلم و یا مهارت آموز دوره یک ساله منوط به موافقت سازمان اداری استخدامی و سازمان برنامه و بودجه است که باید ردیف مجوز استخدامی و اعتبارات لازم را در این زمینه تامین کنند.
رئیس مرکز برنامه ریزی، منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش یادآورشد: ما مشکلی با ظرفیت دانشگاه های فرهنگیان و شهید رجایی نداریم اگر مجوزها به تعداد کافی و مورد نیاز آموزش و پرورش صادر شود این دو دانشگاه توان تربیت معلم را دارند.
چهاربند افزود: اما در شرایط استثنایی اگر لازم باشد از ظرفیت دانشگاه های معتبر دیگر مثل دانشگاه خوارزمی برای تربیت معلم استفاده خواهیم کرد و اکنون تلاش داریم تا دانشگاه خوارزمی به هویت اصلی خود باز گردد و به دانشگاه تربیت معلم تغییر نام دهد.

اخبار دانشگاهی و استخدامی اخبار