رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم با تاکید بر تقویت تجاریسازی علم از اعلام شرایط پرداخت کمک هزینه به دانشجویان کارآفرین خبر داد.
ذوالفقار یزدان مهر رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص حمایت این صندوق از دانشجویان کارآفرین عنوان کرد: با توجه به شعار سال در هئیت امنای صندوق رفاه برنامه ریزی در جهت حمایت از دانشجویان کارآفرین و توجه به طرح ها و ایده های فناورانه این دانشجویان و تجاریسازی این طرح ها داشتیم که خوشبختانه به تصویب هیئت امنا رسید و شیوه نامه آن هم توسط کمیسیون تخصصی صندوق ابلاغ شد.
وی ادامه داد: اکنون آماده هستیم تا حرکت مثبتی در جهت حمایت از کارآفرینی و ایده های دانشجویی داشته باشیم و به سمت تجاری سازی علم پیش رویم.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم بیان کرد: هدف ما از این طرح حمایت از دانشجویان کارآفرین و ایده و طرح های دانشجویی است و می خواهیم از این طریق توسعه کارآفرینی و حرکت در مسیر اشتغال در این دانشجویان شکوفا شود.
توجه به تقویت توانمندیهای دانشجویان دانشگاههای مهارتی برای ورود به بازار کار
یزدان مهر تصریح کرد:هدف ما این است که در دانشگاه های صنعتی، فنی و حرفه ای و هنر دانشجویان در حین تحصیل مهارت های لازم را در زمینه اشتغال کسب و بتواند با آمادگی کامل به بازار کار ورودپیدا کنند.
وی ادامه داد: خوشبختانه در این زمینه تاکنون موفق عمل کرده ایم و توانسته ایم از کارگاه های مهارت محور و از دانشجویانی که در زمینه تجاری سازی علم قدم برمی دارند حمایت کنیم.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم گفت: ظرفیتهای عظیم فناوری و دانش روز موجود در شرکتهای دانشبنیان و پارکهای علم و فناوری، میتوانند مسیر توسعه کشور را تسریع کرده و توسعهای متوازن ایجاد کنند.
یزدان مهر بیان کرد: ظرفیت سرمایهگذاری در طرحهای دارای توجیه اقتصادی از طریق کمیسیون سرمایهگذاری این صندوق فراهم است و این صندوق آمادگی دارد در مواردی که کارگاه، شرکتهای دانش بنیان یا شرکتهای مستقر در مراکز رشد دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری، متقاضی مشارکت در اجرای طرح خود باشند، بهویژه در مواردی که حاصل طرحها تأمین کننده نیازهای آموزشی و رفاهی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باشد در حوزه سرمایهگذاری و تأمین یا توسعه بازار همکاری کند.
وی اضافه کرد: ما برای حمایت از این دانشجویان به هر کدام از آنها کمک هزینه ای به مبلغ 10میلیون تومان به عنوان قرض الحسنه پرداخت میکنیم و بازپرداخت آن بعد از دوسال در اقساط 18 ماهه دریافت میشود و هدف این است تا این دانشجویان بتوانند تولیدات بهتری داشته باشند.
خرید دست سازه های دانشجویان هنر
یزدان مهر گفت:به غیر از این موارد برنامه ریزی برای دانشجویان دانشگاه هنر کرده ایم به طوری که بنا داریم آثار این دانشجویان را بعد از عرضه خریداری و آنها را در خوابگاه های دانشجویان نصب کنیم تا حمایتی از این دانشجویان صورت گیرد.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در خصوص نحوه شناسایی دانشجویان کارافرین ادامه داد:طبق نامه نگاریهای انجام شده، به انجمن های علمی هر رشته ای در دانشگاه ها اعلام کرده ایم که ایده و طرح های نواورانه دانشجویان را به صندوق رفاه و مراکز رشد معرفی و سپس بعد از تائید مرکز رشد برای طی فرآیند آن به صندوق رفاه معرفی شوند.
یزدان مهر عنوان کرد: اکنون بودجه انجام این طرح ها در سال 97پیش بینی شده است و در این زمینه خوشبختانه محدویتی خاصی نداریم و هر تعداد طرحی که مورد تائید صندوق باشد حمایت های لازم در خصوص اجرای فرایند انجام می دهیم.
تامین زیر ساخت کارگاهی نیاز دانشجوی کارآفرین است
وی مهمترین نیاز دانشجویان کارآفرین را زیرساختهای کارگاهی و آزمایشگاهی خواند وگفت:هدف ما این است که بتوانیم با بودجه مناسب کارگاه ها و تجهیزات آزمایشگاهی دانشجویان در دانشگاه ها را مجهز کنیم تا دانشجویان بتوانند ایده خود را در زمینه تجاری سازی علم پیادهسازی کنند.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم تصریح کرد: به منظور حمایت و توسعه کارگاههای مهارتمحور، تولیدی، کارآفرین و شرکتهای دانش بنیان، دانشگاهها و مراکز آموزش عالی صندوق رفاه دانشجویان اجازه دارد، نسبت به پرداخت تسهیلات در قالب مشارکت مالی، اعطای وام قرض الحسنه، ارائه تسهیلات با سود حداقلی به مراکز مذکور اقدام کند.