توجه به جزئیات و نکات به ظاهر کم اهمیت گاهی موفقیت و مسیر آینده ما را تغییر می دهد. چند وقت پیش به صورت خیلی اتفاقی با دانشجویی که تازه در مقطع کارشناسی ارشد فارغ التحصیل شده بود روبه رو شدم که از ظاهر چهره اش می شد به غم و نا امیدی درونی وی پی برد. دلیل این همه نا امیدی را جویا شده و متوجه شدم که حدود یک سال است که فارغ التحصیل شده و به دنبال کار متناسب با تحصیلات و جایگاهش می گردد، اما با وجود تلاش فراوان موفق نبوده است. وقتی از او خواستم تا یک نسخه از رزومه خود را در اختیار من قرار دهد تا شاید بتوانم کمکش کنم، متاسفانه متوجه شدم که در این راه حتی اصول اولیه را رعایت نکرده و بسیاری از فرصت ها را ازدست داده است. خوشبختانه پس از کمی مشورت و تهیه یک رزومه قوی و تلاش برای ایجاد یک شبکه ارتباطی، موفق شد در مدت زمان کوتاهی به شغل مورد علاقه خود دست یابد. کسب آگاهی از اقداماتی که باید برای یافتن یک شغل طی شود، می تواند این مسیر را کوتاه تر نماید. از این رو در ادامه 5 نکته کاربردی در زمینه تهیه یک رزومه متمایز که شانس ما را در دستیابی به یک شغل بالاتر می برد، برای شما همراهان ارائه می شود.
بهترین فرمت رزومه به صورتی باید باشد که با حجم متن کمتری اطلاعات بیشتری ارائه دهد. در غیر این صورت، ممکن است با وجود این که متقاضی شایسته ای برای شغل محسوب شوید، اما برای دعوت نهایی مصاحبه کنار گذاشته شوید. به خاطر داشته باشید، زمانی که رزومه شما به دست مصاحبه گر و یا کارفرما می رسد، معمولا برای اولین بار در چند ثانیه مورد بررسی قرار می گیرد. در صورتی که اطلاعات متن رزومه شما سازماندهی نشده و جذاب به نظر نرسد، ممکن است این چند ثانیه مهم را از دست بدهید. در این مقاله به پنج نکته مهم و ساده در مورد نگارش رزومه پرداخته می شود و اگر می خواهید که رزومه جذابی بنویسید، به نکات زیر توجه داشته باشید:
1.از فرمت مناسب استفاده کنید.
شما برای این که بتوانید موفقیت ها و شایستگی های خود را برجسته کنید تا افراد رزومه شما را بررسی کنند، می توانید از فرمت مناسب رزومه استفاده کنید. بر اساس این فرمت، با نگارش یک پاراگراف مختصر و مفید نقش ها و مسئولیت ها و سوابق برجسته خود را بنویسید و با علائم بولت آنها را تیتر کنید. دقت کنید که اشتباه املایی و جملات مبهمی در نگارش آنها نداشته باشید. قسمت های مختلف ویژگی ها و شایستگی های خود را بخش بندی کنید. به عنوان مثال می توانید گواهی نامه های حرفه ای خود را از افتخارات جدا کنید.
2.بخش های رزومه را از همدیگر تفکیک کنید.
گزینه های بولد و ایتالیک (ابزارهای نرم افزار Word) باعث می شود که توجه خواننده به قسمت های مهم رزومه شما جلب شده و مرور بخش های مختلف نیز برای بررسی کننده رزومه نیز راحتتر گردد. برای مثال، اگر تجربه کاری شما پنج مورد را شامل می شود و در شرکت های مختلفی مشغول کار بوده اید، با استفاده از این علائم مشخص کلمات کلیدی را مشخص کنید. این کار کمک می کند که از فضای صفحه رزومه خود به خوبی استفاده کنید. به خاطر داشته باشید تنها در صورتی رزومه یک صفحه ای بنویسید که اخیرا فارغ التحصیل شده اید یا تجربه کاری زیادی ندارد. معمولا رزومه های خوب شامل دو الی سه صفحه و با جزییات کامل هستند.
3.از اعداد و نشانه ها استفاده کنید.
سعی کنید از کلمه های کوتاه و از ارقام به جای حروف آن استفاده کنید. استفاده کردن از اعداد باعث جلب توجه بیشتر رزومه می شود. اگر در صنعتی و حرفه ای مشغول هستید که کلمه اختصار آن متداول شده است، سعی کنید از این کلمات استفاده کنید.
4.از به کار بردن شکل، لوگو و گرافیک های خاص اجتناب کنید.
امروزه بسیاری از رزومه ها به صورت نسخه های الکترونیک هستند. هر چه فایل شما طراحی ساده و منظمی داشته باشد، برای خواننده آن نیز خسته کننده نخواهد بود. بنابراین سعی کنید که از شکل های گرافیکی و لوگو در صورتی که لزومی ندارد، استفاده نکنید. نگارش محتوا بسیار مهم است، سعی کنید که از کلمات جدید و غیر تکراری از رزومه های دیگران بنویسید. همچنین از فونت های ساده و متدوال استفاده کنید.
5.رزومه مناسب با صنعت و حرفه خود بنویسید.
فرمت و سبک نگارش رزومه شما باید متناسب با حرفه شما باشد. برای مثال وقتی می خواهید برای شغلی مانند دستیار حسابدار یا کارشناس مالی درخواست شغلی کنید، رزمه شما باید با رزومه شخصی که برای شغلی مانند طراحی وب سایت و فروش است، متفاوت باشد. بنابراین از کلمات مربوط به حرفه و صنعت خودتان استفاده کنید.
در پایان پیشنهاد می کنم ضمن رعایت نکات بالا برای ایجاد یک رزومه خوب، هم زمان سعی کنید شبکه ارتباطی قوی در صنعت و حرفه مربوط به خود شکل دهید.
منبع : Careerealism – talentyab