خبر موافقت بومی گزینی در آزمون استخدامی فراگیر دستگاه‌های اجرایی

دسته ها: اخبار دانشگاهی و استخدامی اخبار

به پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور؛ شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی با ایجاد اولویت برای داوطلبان بومی شهرستان‌ها در امتحانات مشترک فراگیر دستگاه‌های اجرایی کشور موافقت کرد

شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی در جلسه مورخ ۲۱‏‏‏‏/۰۷‏‏‏‏/۱۳۹۹ بنا به پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور و به استناد قانون اصلاح ماده (۴۴) قانون مدیریت خدمات کشوری (مصوب مورخ ۱۶‏‏‏‏‏‏/۰۶‏‏‏‏‏‏/۱۳۹۹ مجلس شورای اسلامی‏) با ایجاد اولویت برای داوطلبان بومی شهرستان ها (به استثنای شهرستان تهران و مراکز استان‌ها) در امتحانات مشترک فراگیر دستگاه‌های اجرایی کشور موافقت کرد.

به گزارش روابط‌عمومی سازمان اداری و استخدامی کشور، به موجب ماده ۱ این بخشنامه که رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور به به کلیه دستگاه‌های اجرایی مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری ابلاغ کرده است، با توجه به تعریف داوطلبان بومی شهرستانی مورد اشاره در ماده‌واحده قانون مذکور، که داوطلب باید متولد یا ساکن با سابقه ده سال سکونت در همان شهرستان باشد، بومی‌بودن افراد از طریق ذیل احراز می‌شود؛

شهرستان محل تولد مندرج در شناسنامه داوطلب با شهرستان مورد تقاضا یکی باشد.

تذکر: با توجه به تغییرات تقسیمات کشوری در سال‌های مختلف، در صورت اختلاف نظر یا ابهام در خصوص شهرستان محل تولد، ملاک عمل، نظر اداره کل ثبت احوال استان مربوطه خواهد بود.

استفاده از اولویت بومی از طریق سکونت به موجب تایید ساکن‌بودن و حداقل ده سال سکونت با ارائه استشهاد محلی (بر اساس فرم پیوست) ممهور به مهر نیروی انتظامی (پاسگاه یا کلانتری محل) در شهرستان مورد تقاضا خواهد بود.

تبصره: داشتن گواهی تحصیل در مقاطع تحصیلی ابتدایی، راهنمایی یا دبیرستان در شهرستان محل مورد تقاضا با تایید اداره آموزش و پرورش شهرستان مربوطه می‌تواند به عنوان تمام یا قسمتی از سابقه ده سال سکونت به شرط ارائه استشهاد محلی مبنی بر تایید ساکن‌بودن فعلی فرد در شهرستان محل مورد تقاضا ملاک محاسبه قرار گیرد.

مبنای شهرستان برای تعیین بومی‌بودن، تقسیمات کشوری در اولین روز ثبت نام برای آزمون است.

در ماده ۲ این بخشنامه آمده است؛ بر اساس مفاد ماده‌واحده قانون مذکور، داوطلبان بومی شهرستانی نسبت به سایر داوطلبان غیربومی دارای اولویت هستند. اولویت بومی به شرح ذیل اعمال خواهد شد:

«نمره مکتسبه داوطلب بومی شهرستانی در آزمون کتبی(مجموع وزن چهل درصد (۴۰%) برای حیطه عمومی و شصت درصد (۶۰%) برای حیطه تخصصی) با ضریب «یک و چهار دهم» (۴‏‏‏‏‏/۱) محاسبه و ملاک عمل قرار می‌گیرد.»

همچنین به موجب ماده ۳ این بخشنامه، حد نصاب آزمون، کسب حداقل پنجاه درصد (۵۰%) نمره مکتسبه نفر اول با ارزش وزنی چهل درصد (۴۰%) برای حیطه عمومی و شصت درصد (۶۰%) برای حیطه تخصصی در هر شغل‏‏‏‏‏‏- شهرستان در هر یک از دستگاه‌های اجرایی است.


24 مهر 99 – خبر بررسی به تعویق افتادن هشتمین آزمون فراگیر توسط مجلس

عضو کمیسیون اصل نود مجلس از به جریان افتادن پرونده تعویق آزمون استخدامی در کمیسیون متبوعش خبر داد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، پس از مطالبه چندهزار نفری داوطلبان آزمون استخدامی برای به تعویق افتادن آزمون به علت اعلام دیرهنگام اعمال مصوبه بومی‌گزینی در این آزمون، مجلس شورای اسلامی به این موضوع ورود کرد.

بر این اساس اقبال شاکری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی طی نامه‌ای به رئیس سازمان امور استخدامی خواستار تعویق حداقل یک ماهه آزمون و فرصت به داوطلبان برای تغییر منابع آزمون شد.

در همین رابطه اقبال شاکری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، اظهار داشته بود: از آنجایی که شرایط کشور برای هیچ امری به ویژه مواردی که موجب تجمع می‌شود، مناسب نیست و همچنین به علت اعلام دیرهنگام دولت مبنی بر اعمال بومی گزینی در آزمون استخدام دولتی، نامه‌ای به رئیس سازمان امور استخدامی ارسال کردیم که تاکنون جوابی از این سازمان دریافت نکردیم.

وی افزوده بود: از آنجایی که داوطلبان فرصت زیادی ندارند و هر چه سریع‌تر باید تکلیف آنها مشخص شود، ما این موضوع را از طریق کمیسیون اصل نود مجلس پیگیری کردیم که این کمیسیون قول مساعدت و همکاری داده است.

سید نظام‌الدین موسوی عضو کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، در همین راستا اظهار داشت: آقای شاکری نماینده تهران در این رابطه با ما طرح موضوع کردند.

وی افزود: در کمیسیون اصل نود با پیگیری آقای شاکری این مسئله امروز پرونده شد و در دستور کار قرار گرفت و پس از تعطیلات مجلس، کمیسیون اصل نود ورود پیدا می‌کند.

موسوی ادامه داد: امروز ما کار این پرونده را شروع کردیم و بلافاصله بعد از تعطیلات در کمیسیون طرح و پیگیری خواهد شد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: از آنجایی که موضوع شکایت در دستور کار است ما تلاشمان را انجام می‌دهیم و چنانچه مستندات ارائه شود و آقای شاکری مستندات را روز یکشنبه ارائه کند همان روز ورود پیدا می‌کنیم و مسئولان سازمان امور استخدامی را هم دعوت خواهیم کرد که در جلسه حضور پیدا کنند.

موسوی با بیان اینکه امکان تمدید آزمون استخدامی وجود دارد و امر نشدنی و غیرممکنی نیست، گفت: در اولین فرصت کار این پرونده را آغاز خواهیم کرد.

این عضو کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: پرونده مذکور به جریان افتاده و روز یکشنبه در جلسه هیات رئیسه کمیسیون در دستور قرار داده خواهد شد و طرح بحث می‌کنیم؛ بلافاصله مسئولان امر را می‌خواهیم که در صورت وجود مستندات کافی از آنها می‌خواهیم این آزمون را به تعویق بیندازند.

به گزارش فارس، جمعی از مخاطبان سامانه «فارس من» یا ثبت سوژه‌ای با عنوان «زمان آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی تغییر کند» خواسکتار تعویق آزمون استخدامی شدند.

اخبار دانشگاهی و استخدامی اخبار