جذب سالیانه ۳ هزار نفر در اورژانس کشور/۲۰ هزار کمبود نیرو داریم

دسته ها: اخبار دانشگاهی و استخدامی اخبار

جذب سالیانه ۳ هزار نفر در اورژانس کشور/۲۰ هزار کمبود نیرو داریم

کولیوند گفت: در راستای رفع کمبود نیروی اورژانس، سالیانه بین ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۳ هزار نفر در این حوزه جذب می‌شوند.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، پیرحسین کولیوند رئیس سازمان اورژانس کشور امروز در مراسم دومین همایش روسای سازمان اورژانس کشور که در ساختمان مرکزی وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: آیین نامه ساماندهی پوشش فراگیر اورژانس پیش بیمارستانی در سال ۸۶ تدوین و در هیئت دولت به تصویب رسیده است، اما برخی از بند‌های آن هنوز به طور کامل اجرایی نشده است؛ بر اساس برنامه ششم توسعه این آیین نامه باید هر چه سریع‌تر تکمیل شده و بودجه لازم برای توسعه و تجهیز ناوگان اورژانس مد نظر قرار گرفته شود.

وی ادامه داد: همچنین شبکه فوریت‌های پیش بیمارستانی تعریف و همه وظایف آن‌ تعیین شد؛ بر این اساس قرار شد احداث پایگاه‌های این سازمان در فاصله‌های کمتر از ۴۰ کیلومتر احداث و به ازای هر ۶۰ هزار جمعیت شهری، یک پایگاه راه‌اندازی شده باشد.

رئیس سازمان اورژانس کشور تاکید کرد: در شهر‌های بالای ۶۰ هزار نفر جمعیت باید پایگاه‌های ۲ کد داشته باشیم و همیشه ۲ دستگاه آمبولانس عملیاتی در محل حاضر باشند.

کولیوند ادمه داد: بر اساس آیین نامه تصویبی دولت، باید تعداد چهار نفر در موتولانس‌ها فعال باشند، اما سازمان استخدامی کشور معتقد است تنها سه نیرو در این حوزه کافی است؛ این آیین نامه اورژانس کشور مصوب هیئت دولت است و باید به طور کامل اجرا شود؛ همچنین بر اساس این آیین نامه شرایط باید طوری باشد که مدت زمان حاضر شدن بر بالین بیماران در جاده‌های کشور به ۱۵ دقیقه کاهش پیدا کند.

هر سه پایگاه اورژانس به یک آمبولانس پشتیبانی نیاز دارد
وی با اشاره به اینکه باید به ازای هر سه پایگاه یک آمبولانس پشتیبانی مدنظر قرار داد، ادامه داد: متاسفانه بر اساس بند‌های آیین نامه سازمان اورژانس کشور کمبود آمبولانس داریم و در این خصوص از دولت طلبکار و به مردم ایران بدهکار هستیم.

رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به اینکه به دلیل کمبود نیرو پرسنل اورژانس فشار کاری زیاد را تحمل می‌کنند، افزود: یکی از اقدامات مهم احداث پایگاه‌های ریلی در کشور است که این کار در شهر شاهرود در حال عملیاتی شدن است. وزارت بهداشت موظف است طرح پوشش همگانی اورژانس پیش بیمارستانی را به گونه‌ای ساماندهی کند تا زمان رسیدن به بیماران و مصدومان در شهر‌ها به کمتر از هشت دقیقه و در جاده‌ها به کمتر از ۱۵ دقیقه برسد.

کولیوند ادامه داد: بر اساس قانون، وزارت بهداشت مکلف است ۵۰ درصد از ظرفیت‌ها را برون سپاری کند که بر همین اساس سازمان اورژانس کشور تفاهم‌نامه‌ای با معاونت بهداشت وزارت بهداشت در راستای ایجاد پایگاه‌های بهداشتی در سراسر کشور داشته است.

لزوم برپایی دوره‌های آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی برای پرسنل اورژانس
وی با اشاره به اینکه بر اساس آیین نامه، وزارت بهداشت مکلف است دوره‌های آموزشی مختلف را در دانشگاه‌های علوم پزشکی برای پرسنل اورژانس برگزار کند، افزود: آمبولانس‌های اورژانس علاوه بر انتقال مصدومان و بیماران باید مجروحان و اجساد را منتقل کنند و این اقدام تبصره مجلس شورای اسلامی است.

کولیوند اضافه کرد: تعداد نیرو‌های اورژانس نسبت به پایگاه‌ها بسیار کم است؛ رایزنی‌هایی خوب با سازمان امور استخدامی جهت جذب نیروی اورژانس شده است که بر اساس تفاهم انجام شده و قرار است در اتوبوس آمبولانس تعداد ۶ نفر، موتولانس سه نفر، بالگرد ۶ نفر و شناور ۶ نفر جذب شوند.

رئیس سازمان اورژانس کشور ادامه داد: بر اساس آیین نامه تصویب شده در هیئت دولت، اورژانس ما ۲۰ هزار نیرو کم دارد و بر اساس تفاهم انجام شده با سازمان امور استخدامی کشور باید سالی بین ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۳ هزار نفر در این حوزه جذب شوند.

وی ادامه داد: صنعت بیمه باید پول خدمات درمانی اورژانس را بپردازد تا اقدامات بهتر از قبل انجام شود، همچنین وزارت ارتباطات بر اساس دستورالعمل سال ۸۶ ارتباطات رادیویی اورژانس را به ویژه در مناطق کوه باید تأمین کند.

کولیوند تأکید کرد: تشکیل کمیسیون ایمنی راه و کمیته‌های ذی‌ربط در راستای کاهش مصدومان حوادث ترافیکی است و کمیته ایمنی راه انتظار دارد از لحظه حادثه تا درمان در کار‌های مربوطه ورود پیدا کند.

رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به اینکه اجرای کامل ۱۶ هدف سند راهبردی و توسعه ناوگان دریایی از جمله برنامه‌های سازمان اورژانس کشور است، یادآوری کرد: همکاران اورژانس باید همیشه در آمادگی کامل به سر ببرند تا در مواقع بحرانی درباره خدمات بهداشتی درمانی با هیچ‌گونه مشکلی روبرو نشویم.

اخبار دانشگاهی و استخدامی اخبار