جذب 500 عضو هیات علمی در حوزه علوم پزشکی دانشگاه آزاد

دسته ها: اخبار دانشگاهی و استخدامی اخبار

سید علی ابطحی معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی در نشست خبری که ظهر امروز در سازمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد، گفت: تا سال 1392 تنها حدود یک هزار و 100 عضو هیات علمی بیشتر نداشتیم و از آنجا که در ارتقای کیفیت آموزش یکی از چالش‌ها کمبود هیات علمی بود تصمیم به اصلاح تعداد اعضای هیات علمی خود گرفتیم.

وی ادامه داد: طبق قراردادهای منعقد شده مجوز جذب اعضای هیات علمی در 2 نوبت اخذ شد و قرار است نوبت دوم ثبت نام برای جذب حدود 500 هیات علمی ظرف چند روز آینده آغاز شود.

ابطحی افزود: بنابراین تا پایان سال 92 حدود یک هزار و 100 عضو هیات علمی داشتیم و این عدد تا پایان سال 95 به یک هزار و 600 عضو می رسد.

معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد درباره برنامه های خود در توسعه رشته های علوم پزشکی اظهار داشت: بعد از ارزیابی های درونی و مواجه شدن با چالش کمبود اعضای هیات علمی اولین برنامه ارتقای آموزش و توقف رشد کمی بود.

وی افزود: بنابراین در ارتقای آموزش قدم‌های موثری برداشته شد که از آن جمله می توان به راه‌اندازی رشته تخصصی دکتری بافت، سم شناسی، نانوفناوری، رزیدنتی داخلی برای بیمارستان بوعلی و بیماری‌های دهان و فک و صورت در واحد دندانپزشکی خوراسگان اشاره کرد.

ایجاد 70 رشته کارشناسی ناپیوسته و پیوسته
ابطحی با اشاره به 13 واحد دستیاری در تهران و اصفهان بیان کرد: 15 دانشکده پزشکی، 15 دانشکده دندانپزشکی و سه دانشکده داروسازی فعال هستند و علاوه بر دایر شدن دکترای دندانپزشکی در تبریز، دکترای حرفه‌ای داروسازی در دامغان راه اندازی شده است.

به گفته وی، در مجموع 70 رشته کارشناسی پیوسته و ناپیوسته ایجادشده است.

معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد عنوان کرد: بعد از ارزشیابی مراکز خود متوجه شدیم که تعداد دانشجویان متناسب با تعداد استادان و اعضای هیات علمی و در کل نزدیک به استانداردهای لازم نیست. لذا تعداد دانشجویان ورودی خود را از 29 هزار نفر در سال 92 به هشت هزار و 500 نفر در سال 93 رساندیم.

ابطحی اعلام کرد: بعد از ارزشیابی ها، نسبت استاد به دانشجو در کلاس‌های ما رعایت شد و ضمن ارتقای آموزش، طبق اعتباربخشی وزارت بهداشت از یک فارغ التحصیل در سال 92، هم اکنون به 26 دانشجو رسیده ایم.

وی با بیان اینکه با اجرای الزامات و بالا بردن امکانات متناسب با نیازها بی اعتمادی بین دانشگاه و وزارت بهداشت از بین رفت، گفت: هر چند که سرعت بالایی را در ارتقای آموزش داریم اما همچنان آن را کافی نمی دانیم و همچنان در فکر توانمندسازی اعضای هیات علمی خود هستیم.

وی افزود: با سیستم مجازی دانشکده مجازی، آموزش‌های مجازی را برای اعضای هیات علمی شروع کردیم تا بتوانیم آنها را بیش از پیش توانمند و به روز کنیم.

معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: امیدواریم دستیاری داخلی را در سایه اعتمادسازی بگیریم چرا که ورود دستیار به هر بیمارستانی موجب ارتقای اعضای هیات علمی می شود.

وی درباره هزینه تمام شده تحصیل در رشته های علوم پزشکی دانشگاه آزاد نسبت به هزینه تحصیل آنها در دانشگاه‌های خارجی عنوان کرد: هزینه در خارج بسیار بیشتر است ضمن اینکه دانشجو باید پیش شرط‌های لازم برای ورود به کلاس را هم داشته باشد.

به گفته ابطحی، دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور از لحاظ طرح درس و استادان از تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی کشورهای همجوار بهتر است.

تنها 4 تخلف علمی اخیر مربوط به دانشگاه آزاد بوده است
معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی درباره سهم این دانشگاه در بحث تقلبات علمی اخیر گفت: بحث تخلف و تقلب فقط مختص کشور ما نیست و در هرکشوری وجود دارد.

وی افزود: قبل از بروز این مسئله، کمیته اخلاق زیست پزشکی را ایجاد و اعضای آن را منصوب کردیم و به همین دلیل با تنها 2 مورد تقلب علمی (آن هم پیش از ورود به عرصه مجلات علمی دنیا) برخورد کردیم.

وی با بیان اینکه سرعت بالای رشد علمی کشور تعداد اندکی خلاف و نقص را هم در بر می گیرد، اظهار داشت: سهم دانشگاه آزاد از سایر دانشگاه‌ها و سهم ایران از مابقی کشورها در بحث تخلفات علمی کمتر است.

معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی یادآور شد: طبق گزارش کمیته ایجاد شده از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی کمترین میزان تخلفات علمی (حدود سه یا چهار مورد) در حوزه غیرپزشکی مربوط به دانشگاه ما بوده که سنگین ترین برخورد با آنها انجام شده است که از جمله آن می‌توان به تعلیق استاد تا بررسی های کامل و اخراج یک دانشجو اشاره کرد.

اخذ درجه اول اعتباربخشی ملی از سوی 7 بیمارستان دانشگاه آزاد
ابطحی شروع اعتبار بخشی درمانی را برای اولین بار از سال 92 دانست و بیان کرد: در اعتباربخشی اگر بیمارستانی درجه اول شود، تعرفه درجه اول را هم دریافت می کند لذا 2 هفته تمامی نیروها در بیمارستان فرهیختگان به ترتیب آموزش دیدند و در نهایت 50 کارشناس و 10 تا 12 نفر ممیز تربیت شدند که البته 2 نفر از این افراد سرممیز وزارت بهداشت نیز شدند.

وی با بیان اینکه 7 بیمارستان این دانشگاه در سال جاری موفق به اخذ. درجه یک اعتبار بخشی ملی از سوی وزارت بهداشت شدند، گفت: طبق برنامه ریزی های خود برای بیماران امکاناتی ایمن شامل بخش، پذیرش و جراحی ایمن را فراهم کردیم.

ابطحی افزود: بعد از اولین جلسه با مدیران اعتباربخشی در کشور آماده هستیم تا بر اساس پروتکل های جدید اعتباربخشی مجدد آغاز شود چرا که اعتباربخشی منتهی به یکسال نیست و هر ساله الزاماتش به روز می شود.

ابطحی یادآور شد: امیدواریم دو بیمارستان در جه یک عالی را در سال 96 در این اعتباربخشی نیز داشته باشیم.

معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی درباره رنکینگ خود اظهار داشت: بزرگترین وسیله رنکینگ آموزش ما نمراتی است که در علوم پایه و جامع می گیریم و طبق اعلام وزارت بهداشت درصد قبولی ما 96.6 درصد است درحالی که سایر دانشگاه‌های علوم پزشکی 94 درصد هستند.

حوزه علوم پزشکی دانشگاه فاقد بودجه متمرکز
ابطحی عنوان کرد: حوزه ما تفکر، نظارت و ارزشیابی است و بودجه ما دراختیار واحدهای مثل داروسازی، دندانپزشکی و پزشکی قرار دارد بنابراین از آنجا که 230 رشته پزشکی در رشته محل ها داریم بودجه در اختیار خودشان است.

سامانه علم سنجی و پژوهشیار؛ دستاوردی تازه از دانشگاه
در ادامه نشست بختیار مدیر کل توسعه پژوهش، فناوری و نوآوری حوزه علون پزشکی دانشگاه آزاد گفت: در سالهای اخیر گامهای بسیار پرثمری در توسعه پژوهش وفناوری برداشته شده و همزمان با آن، حوزه پژوهشی علوم پزشکی نیز عقب نمانده است.

وی افزود: در همین راستا تفاهم نامه های متعددی با وزارت بهداشت امضا شده که از جمله آنها می توان به ارائه مجوز برای مصوب شدن مراکز تحقیقاتی اشاره کرد که مراکز متمرکز جاری شدند و درحال پایش هستند.

بختیار عنوان کرد: سامانه علم سنجی و در کنار آن امور پژوهشی یا پژوهشیار از دستاوردهایی بوده که در سه بخش مجزا گامی بسیار موثری را در افزایش ویژگی های کیفی خواهد داشت.

وی با اشاره به یکی از این کارها تحت عنوام ارزشیابی جامع مراکز تحقیقاتی افزود: بر اساس آخرین بخشنامه وزارت بهداشت سامانه علم سنجی، وزن دهی مراکز تحقیقاتی را انجام می دهد که البته این سامانه را به منظور زیرساخت سازی و درآمدزایی دانشگاه بومی کرده ایم، در نتیجه رنکینگ مراکز تحقیقاتی ما است که در سطح خوبی نمایش داده می شود.

مدیر کل توسعه، پژوهش، فناوری و نوآوری علوم پزشکی دانشگاه آزاد با اشاره به دیگر مزایای سامانه علم سنجی بیان کرد: این سامانه که نهایتا تا پایان ماه جاری به بهره برداری می رسد، واحدهای ما را از نظر تولید علمی به تفکیک رتبه بندی واحدهای علوم پزشکی بر اساس خروجی آنها و رتبه بندی اعضای هیات علمی در سطح دانشگاه‌ها را بعد از تکمیل رزومه نمایش می دهد.

مکانیزه شدن کلیه طرح ها و پایان نامه‌ها
بختیار با اشاره به سامانه پژوهشیار اظهار داشت: مراحل ابتدایی این سامانه انجام شده و از هفته آینده بصورت پایلوت در 2 واحد اجرا می شود و امید است روزی در تمام واحدهای دانشگاه به مرحله اجرا در آید.

وی افزود: مکانیزه کردن کلیه طرح ها و پایان نامه ها، بررسی کلیه بودجه های اختصاص یافته، پیگیری روند کلیه تحقیقات و غیره از جمله مزایای این سامانه است که بدون شک در رشد کمی و کیفی پایان نامه ها موثر خواهد بود.

اخذ کداعتبار نامه اخلاق از سوی 25 واحد علوم پزشکی
بختیار با اشاره به تفاهم نامه ای با وزارت بهداشت اظهار داشت: طبق این تفاهم نامه و ارتباطی که با کمیته ملی اخلاق پزشکی برقرار شد توانستیم به تمام واحدهای علوم.پزشکی خود شیوه نامه اخلاق را ابلاغ کنیم.

وی افزود: با تشکیل کمیته دانشگاهی اخلاق در سطح معاونت علوم پزشکی توانستیم به 25 واحد مجری علوم پزشکی که میازهای خود را داده بودند کد اعتبارنامه اخلاق دهیم که به رشد کیفی و مسایل مربوط به تحقیقات منجز می شود.

اخبار دانشگاهی و استخدامی اخبار