خسته‌ام، بیحالم، منزوی شده‌ام… یکی به دادم برسد

دسته ها: اخبار

پاسخ مشاور: بحران ۳۰ سالگی اولین بحران در آستانه میانسالی است. بحرانی که در ابتدای گذر از جوانی به میانسالی سر و کله‌اش پیدا می‌شود، اما این بحران آخرین باری نیست که سوال‌های اساسی زندگیمان را به جانمان می‌اندازد و یقه ما را می‌گیرد.

وقتی یک دهه پیر می‌شویم

معمولا در طول زندگی یک فرد سوالاتی درباره ازدواج (هم درباره ازدواج کردن یا نکردن و هم درباره با کی ازدواج کردن)، تحصیل (هم ادامه دادن و ندادن و هم چه رشته‌ای را ادامه دادن)، بچه دار شدن یا نشدن، انتخاب شغل و انتخاب شهر یا کشور محل سکونت، جدی و جدی‌تر می‌شود، اما در زمان‌های خاصی بیشتر احتمال دارد که سر و کله این سوال‌ها پیدا شود. وقتی ما یک دهه از زندگیمان را کامل می‌گذرانیم و به سال‌های رند می‌رسیم، یعنی در ۳۰ سالگی، ۴۰ سالگی و ۵۰ سالگی بحران‌ها بیشتر خودشان را نشان می‌دهند. منطقی هم هست. بالاخره پرونده یک دهه از عمرمان بسته شده است و بعد از آن اصلا به جای اینکه بگویند فلانی بیست و خرده‌ای ساله هست می‌گویند فلانی ۳۰ ساله است. هم یک دهه پیر‌تر شده‌ایم و هم تعداد بیشتری از انتخاب‌های اساسی زندگیمان را انجام داده‌ایم.

بحران هر دهه از زندگیمان چیست

روان‌شناسان می‌گویند هر دوره از زندگی فرد یک تکلیف مهم روان‌شناختی دارد و اگر آن را درست انجام دهد به سلامت از آن دوره می‌گذرد وگرنه دچار بحران می‌شود. مهم‌ترین تکلیف در سومین دهه عمر افراد، این است که بتوانند با دیگران وارد رابطه صمیمانه و در عین حال جدی شوند وگرنه منزوی می‌مانند. مهم‌ترین رابطه صمیمانه این دوره رابطه با همسر است. اینکه این رابطه اصولا برقرار شود یا نشود و اینکه آیا گزینه درستی برای صمیمیت انتخاب کرده‌ایم یا نه، از‌‌ همان دغدغه‌های مربوط به این دوره است؟
با توجه به اینکه گفته‌اید مجردید و دوست دارید ازدواج کنید باید با در نظر گرفتن سایر ملاک و معیارهای انتخاب همسر و با بهره گیری از مشاوره ازدواج به انتخاب همسر آینده خود بپردازید. برای این کار بسیار مهم است که خانواده خود را در جریان بگذارید تا به کمک آن‌ها افراد متعددی برای ازدواج شناسایی شوند و سپس با در نظر گرفتن معیار‌هایتان برای انتخاب همسر مناسب اقدام کنید.
توجه داشته باشید که انتخاب سالم در گرو ذهن و فکر سالم است پس قبل از تلاش برای انتخاب همسر سعی کنید به وضعیت بد روحی خود که اشاره کرده‌اید، سامان دهید. همچنین تغذیه مناسب، خواب کافی و ورزش روزانه تاثیر بسزایی در سلامت جسمانی شما دارد. برای اطمینان از نداشتن بیماری می‌توانید با مشورت پزشک خانواده آزمایش‌های اولیه (چکاپ) را انجام دهید.

این فقط یک بحران است

شاید احساس کنید که فردی سردرگم و غمگین و افسرده شده‌اید و این فکر به ذهن شما بار‌ها خطور کند که من آن طور که باید زندگی نکرده‌ام. شاید دیگران فکر کنند زیادی سخت می‌گیرید، اما از نظر یک روان‌شناس این را خواهید شنید: «بحران ۳۰ سالگی». (زهرا وفایی جهان – کار‌شناس ارشد روان‌شناسی/ خراسان)


*انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی در «جام جم سرا» لزوماً به معنای تایید یا رد محتوای آن نیست و صرفاً به قصد اطلاع کاربران بازنشر می‌شود.

اخبار